Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συγκλονιστικές στιγμές από τις διασώσεις ολόκληρων οικογενειών και χθες από Πατρινούς πυροσβέστες σε χωριά της Καρδίτσας

«Όλα μια απέραντη θάλασσα»

Published

on

Για τρίτη συνεχή μέρα χθες οι Πατρινοί πυροσβέστες, μέλη της Ομάδας Ορμητικών Νερών της 6ης ΕΜΑΚ, έδωσαν μάχη για να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό των ατόμων σε χωριά της Καρδίτσας.

Με το διασωστικό σκάφος τα μέλη της Ομάδας μετέφεραν ολόκληρες οικογένειες που είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους καθώς οι δρόμοι είχαν εξαφανιστεί και τα χωριά τους θύμισαν μια απέραντη θάλασσα.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι διασώσεις, μέρα και νύχτα, με τους Πατρινούς πυροσβέστες να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που είδαν κόπους μιας ζωής θαμμένους στα λασπόνερα.

Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές διάσωσης ολόκληρων οικογενειών, χθες στα χωριά Μαραθέα και Κόρδα με τους πυροσβέστες να παίρνουν στις αγκαλιές τους μικρά παιδιά και ηλικιωμένους ανθρώπους για να τους μεταφέρουν με τη βάρκα σε χώρους συνάθροισης ή με τα δύο ελικόπτερα όπου μέσω αέρος τους απεγκλώβισαν από τα πλημμυρισμένα χωριά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, που δέχθηκαν την πρωτοφανή επίθεση της κακοκαιρίας «Daniel».

 

https://youtube.com/shorts/92b4LCAsTJg?feature=share

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ», οι Πατρινοί πυροσβέστες έχουν εκφράσει την επιθυμία να παραμείνουν δύο με τρεις ακόμα ημέρες για να βοηθήσουν τους πολίτες που δοκιμάζονται τόσο σκληρά.

https://youtube.com/shorts/dXDBLK-wDlo?feature=share

Ακούραστοι συμπαραστάτες σε δύσκολη αποστολή, που αποδεικνύουν το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο…

Ροή ειδήσεων

Advertisement