Connect with us

Ελλάδα

Εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης: «Γίνεται προσπάθεια να ανοίξει ακόμα και σήμερα» λέει ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής

Published

on

Σε φάση τελικού ελέγχου είναι το σημείο της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης που παραμένει κλειστό ακόμα και σήμερα μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel όπως δήλωσε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Παρασκευής ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως είπε στην ΕΡΤ «έχουν προχωρήσει οι εργασίες» προσθέτοντας ότι το τμήμα που παραμένει κλειστό «θα ανοίξει πολύ πιο σύντομα».

«Είμαστε στον τελικό έλεγχο και τον καθαρισμό του οδοστρώματος. Γίνεται αξιολόγηση» πρόσθεσε ο κ. Αρτοποιός επιβεβαιώνοντας ότι η κυκλοφορία θα ξεκινήσει «σίγουρα από μια λωρίδα» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής «η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι να ανοίξει σήμερα και σύντομα. Η προσπάθεια είναι να ανοίξει εντός της σήμερον, πρόκειται για τεχνικό ζήτημα».

Εξηγώντας, δε, τη διαδικασία που θα ακολουθήθει μέχρι το «πράσινο φως», ο κ. Αρτοποιός είπε ότι «ο παραχωρησιούχος έχει κάνει καθαρισμού μαζί με τα συνεργεία της πυροσβεστικής, μετά θα κάνει εισήγηση προς την ΕΛΑΣ από την οποία και τελικά θα εκδοθεί η διαταγή για την ΠΑΘΕ».

Το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας, είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι θα ανοίξει το πρωί του Σαββάτου από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και την Κυριακή αντίστροφα με μία λωρίδα καθόδου.

«Με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται να έχει περιοριστεί στα 450 μέτρα. Αυτή τη στιγμή σε ένα ύψος περίπου 35 εκατοστών ήταν 3 χιλιόμετρα το πρόβλημα. Η προσδοκία και η εκτίμηση είναι ότι το Σάββατο το πρωί θα ανοίξει το οδικό δίκτυο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και θα επιδιώξουμε να ανοίξει την Κυριακή το πρωί κάποια λωρίδα από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα. Αλλά αυτές είναι οι εκτιμήσεις που είχαμε πριν από αυτό. Μπορεί να μεταβληθεί» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement