Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απάτες με πρόσχημα κρατικά επιδόματα – Πώς εξαπατούσαν υπαλλήλους επιτήδειοι στην Άρτα

Published

on

Τουλάχιστον δυο γυναίκες υπαλλήλους επιχειρήσεων σε περιοχές της Άρτας είχαν εξαπατήσει άγνωστοι που τους τηλεφωνούσαν παριστάνοντας τους λογιστές της δουλειάς τους, τις διαβεβαίωναν ότι δικαιούνται κρατικό επίδομα και, αφού τις έπειθαν να τους δώσουν τους κωδικούς e-banking τους, έπαιζαν στις καταθέσεις τους στο live betting διαδικτυακής εταιρεία στοιχηματισμού.

Οι δράστες επέλεγαν ως θύματα γυναίκες που δεν γνώριζαν πολλά για τις στοιχηματικές ιστοσελίδες, τους αποσπούσαν τους μυστικούς κωδικούς με το πρόσχημα ότι θα τους κατέβαλαν το επίδομα και μετέφεραν εν αγνοία τους χρήματα σε έναν λογαριασμό από τον οποίο στοιχημάτιζαν σε αθλητικούς αγώνες που βρίσκονταν σε εξέλιξη. Σε δύο περιπτώσεις κατάφεραν να αποσπάσουν από τις ανυποψίαστες υπαλλήλους συνολικά 930 ευρώ, ενώ σε μια τρίτη περίπτωση δεν έγιναν πιστευτοί από το υποψήφιο θύμα.

Οι απάτες διαπράχθηκαν τον περασμένο Μάιο και, μετά από έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας, ταυτοποιήθηκε μια γυναίκα στην οποία ανήκε ο λογαριασμός από τον οποίο στοιχημάτιζαν οι δράστες. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση των συνεργών της συνεχίζεται.

protothema.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement