Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νοσοκομείο Άρτας: Αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για να συλλάβουν ασθενή που απειλούσε με ψαλίδι

Published

on

Αδιανόητες σκηνές με ασθενή να απειλεί με ψαλίδι και πυροβολισμούς από την Αστυνομία, εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής (07.04.2024) στο Νοσοκομείο της Άρτας, όπου από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. 

Χθες τα μεσάνυχτα, ασθενής με ψυχική νόσο στο Νοσοκομείο Άρτας, που -σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) νοσηλευόταν στην πνευμονολογική κλινική ως παθολογικό περιστατικό- επιτέθηκε και απειλούσε τους πάντες με αποτέλεσμα την επέμβαση της αστυνομίας που για εκφοβισμό πυροβόλησε στον αέρα.

«Ήταν διεγερτικός και άκρως επιθετικός.  Χτύπησε την αποκλειστική του, έφυγε από το θάλαμο νοσηλείας, έσπαγε ότι έβρισκε μπροστά του. Πήγε στα επείγοντα άρπαξε ψαλίδι, απειλούσε γιατρούς, νοσηλευτές, καθαρίστριες. Άρπαξε τον μοναδικό φύλακα και του έβαλε το ψαλίδι στο λαιμό», αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο ασθενής σε παροξυσμό ξέφυγε και κυκλοφορούσε ανενόχλητος στους διαδρόμους με το ψαλίδι, όταν ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Τότε έπεσαν ακόμη και πυροβολισμοί.

«Η αστυνομία κατέφθασε έξω από τα Επείγοντα και για να καταφέρει να συλλάβει τον ασθενή, πυροβόλησαν οι αστυνομικοί στον αέρα για εκφοβισμό. Με το πυροβολισμό κατατρόμαξαν όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς και οι ασθενείς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα επείγοντα για εξέταση».

Σε σοκ γιατροί και νοσηλευτές

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον συλλάβουν και τώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος στο διαμορφωμένο δωμάτιο ασφαλείας της πνευμονολογικής κλινικής.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου που ειδοποιήθηκε και κατέφτασε τη νύχτα στο νοσοκομείο, αναγκάσθηκε να αντικαταστήσει το προσωπικό από τις δύο κλινικές, λόγω της ταραχής και του σοκ που είχαν υποστεί.

«Τι άλλο θα δούμε στα νοσοκομεία… Είμαστε στο έλεος του κάθε νταή. Τι πρέπει να γίνει, για να ληφθούν μέτρα; Όταν συμβεί το κακό τότε να δούμε τι θα έχουν να μας πουν. Για δουλειά πάμε όχι για πόλεμο», σχολιάζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement