Connect with us

Ελλάδα

Επιδόματα ύψους 700 και 1.000 ευρώ από τον ΟΠΕΚΑ: Ποιοι πληρώνονται σήμερα

Published

on

Νέες πληρωμές επιδομάτων σήμερα από τον ΟΠΕΚΑ. Πρόκειται για το επίδομα των 700 ευρώ το οποίο θα καταβληθεί σε τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του e-ΕΦΚΑ(ΟΓΑ) που δήλωσαν συμμετοχή στο Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ και που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και το επίδομα των 1.000 ευρώ σε πολύτεκνες μητέρες.

Τα ποσά των παραπάνω επιδομάτων πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς που οι δικαιούχοι έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησής τους. Υπενθυμίζεται ότι για το έτος 2023, η προϋπολογισθείσα δαπάνη ανέρχεται σε 2.800.000 ευρώ για 4.000 τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες και 1.000.000 ευρώ για 1.000 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες.

Υπενθυμίζεται πως εάν  αποδειχθεί ότι καταβλήθηκε το χρηματικό βοήθημα σε δικαιούχο που δεν πληρούσε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις θα αναζητηθεί αυτό ως αχρεωστήτως καταβληθέν σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Οι συντάξεις Οκτωβρίου

Από την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου θα  καταβληθούν οι συντάξεις Οκτωβρίου. Αναλυτικά:

  • Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου θα καταβάλλουν ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών), το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ, το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ , το ΕΤΑΤ και ΔΕΗ τις συντάξεις.
  • Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 θα πληρώσουν τις συντάξεις το ΙΚΑ και  το Δημόσιο . Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.
  • Τη Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου θα πληρώσει ο ΟΠΕΚΑ τις συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement