Connect with us

Ελλάδα

Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία ενόψει της κακοκαιρίας – Νέες συσκέψεις

Published

on

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία ενόψει της νέας κακοκαιρίας που αναμένεται να επηρεάσει την χώρα.

Χθες, πραγματοποιήθηκε ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενώ εντός του Σαββατοκύριακου αναμένεται να πραγματοποιηθεί κι άλλη σύσκεψη με βάση τα επικαιροποιημένα δεδομένα.

Αντικείμενο ήταν η ενημέρωση των συναρμόδιων υπουργείων, των Σωμάτων Ασφαλείας, των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για το κύμα κακοκαιρίας, το οποίο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα από τη Θεσσαλία και τις επόμενες ημέρες να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε η ανάγκη ετοιμότητας όλου του κρατικού μηχανισμού, καθώς και της περιφερειακής και τοπικής Αυτοδιοίκησης για την επικείμενη κακοκαιρία, κυρίως λόγω της επιβάρυνσης που έχει υποστεί η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας από την πρόσφατη θεομηνία.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και τη Δευτέρα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

 

ΑΜΠΕ

Ροή ειδήσεων

Advertisement