Connect with us

Ελλάδα

Αποστολάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργεί σαν κόμμα, όποιος δεν θέλει να κάτσει στην άκρη

Published

on

«Δικαιωμένος από την επιλογή του» να στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη στην κούρσα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ο εν αποστρατεία ναύαρχος και βουλευτής, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος μιλά για την επόμενη μέρα τονίζοντας πως πρέπει να υπάρχει ενότητα αλλά λέγοντας πως ο «δρόμος είναι ανοιχτός και για όσους δεν θέλουν να στηρίξουν» τον νέο πρόεδρο.

Όπως αναφέρει στον ΣΚΑΪ: «Νομίζω είμαι δικαιωμένος αλλά το πολύ σημαντικό είναι ότι τελικά ο ελληνικός λαός και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δείξαν ενδιαφέρον για να κερδίσει η ελπίδα και το φως ξανά. Ξεκινάει μια καινούρια ημέρα από σήμερα με δουλειά, με προοπτική και με την πεποίθηση ότι θα καταφέρει πλέον το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ να αγκαλιαστεί από την κοινωνία ξανά, να μπει στην πραγματικότητα. Αλλάζει το σκηνικό».

Για την επόμενη ημέρα ανέφερε: «Ο αρχηγός του κόμματος είναι ο κ. Κασσελάκης. Αυτά που πρέπει να γίνουν και η επόμενη ημέρα στο κόμμα χρειάζεται καθαρές θέσεις και καθαρές κινήσεις. Δεν υπάρχουν περιθώρια για χάσιμο χρόνου και αντιπαραθέσεις χωρίς νόημα».

Σε ερώτηση για το εάν αυτό είναι κάτι που αντιλαμβάνονται όλα τα στελέχη, ο κ. Αποστολάκης σχολίασε: «Μετά από αντιπαραθέσεις, είναι φυσιολογικό να υπάρχουν πικρίες και να είναι δύσκολο κάποιος να ξεπεράσει τον εαυτό του και να δείξει μεγαλοσύνη και να συνειδητοποιήσει πως για το καλό της παράταξης και το καλό της χώρας, μετά την αναμέτρηση να δεχτούν όλοι ότι αυτός είναι ο αρχηγός. Εάν δεν γίνει αυτό, το εγχείρημα δεν θα πετύχει. Βεβαίως είναι αποφασισμένος (ο Στέφανος Κασσελάκης). Η κοινωνία δεν του είπε πήγαινε να ξανακάνεις τα ίδια, γιατί τα ίδια είναι θέμα. Εντοπίζουμε πού και πώς πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα».

Για το πώς φαντάζεται ο ίδιος την επόμενη ημέρα στο κόμμα σχολίασε πως «μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν ικανοί άνθρωποι, που έχουν να δώσουν και να προσφέρουν σε αυτό το κόμμα ανεξαρτήτως του ποια θέση πήραν στην αντιπαράθεση. Το θέμα είναι πως πρέπει να αναγνωριστεί και να δεχτεί όλο το σύστημα ότι υπάρχει ένα καινούριο ξεκίνημα. Αντιδράσεις θα υπάρχουν. Και χτες ακουστήκανε φωνές και από την νεολαία κτλ. Μια είναι η αντιπαράθεση, μια η γκρίνια, αλλά γεγονός είναι ένα. Αυτός είναι αρχηγός, αποφασίστηκε».

«Δεν είναι εύκολο να καταπιείς το γεγονός πως κάποιος σε 20 μέρες προεκλογικής καμπάνιας κατάφερε να πάρει το κόμμα στα χέρια του και με τέτοια διαφορά. Από κει και μετά όλοι συνειδητοποιούν την πραγματικότητα. Αν δεν το κάνουν υπάρχουν και άλλοι δρόμοι. Αλλά δεν είναι να φτάσουμε και να ξεκινήσουμε έτσι. Ο ίδιος είναι αποφασισμένος να γίνουν αυτά για τα οποία τον επέλεξε η κοινωνία. Εάν δεν γίνουν αυτά και εάν δεν κάνει τις κινήσεις που πρέπει, το εγχείρημα θα αποτύχει».

«Όποιος δεν θέλει ας κάτσει στην άκρη»

«Πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ και θα αλλάξουν», τόνισε. «Θα λειτουργεί σαν κόμμα. Ούτε τάσεις, ούτε φατρίες, ούτε επαναστάσεις, ούτε εσωτερική αντιπολίτευση. Όποιος είναι δίπλα σε αυτές τις θέσεις, όποιος θέλει να βοηθήσει, εδώ υπάρχει πεδίο να προχωρήσουμε. Όποιος δεν θέλει ας κάτσει στην άκρη».

Για το ποιος θα είναι πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο κ. Αποστολάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Θα γίνει αυτό που πρέπει» για την στρατιωτική θητεία του Κασσελάκη

Ερωτώμενος για την στρατιωτική θητεία του κ. Κασσελάκη και το εάν την εξαγόρασε ο πρώην υπ. Άμυνας είπε πως δεν γνωρίζει και σημείωσε πως «ό,τι πρέπει να γίνει, θα γίνει».

ereportaz.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement