Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Πρώτα τα αυτοδιοικητικά, μετά η αναζήτηση νέας ‘πολιτικής ταυτότητας’

Published

on

Σαφή προτίμηση στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έδειξε η Πάτρα, ο Ερύμανθος, η Δυτική Αχαΐα αλλά και η Αιγιαλεία στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που διεξήχθησαν την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου. Στα Καλάβρυτα επικράτησε όμως η Αχτσιόγλου.

Ειδικότερα,

– στην Αιγιάλεια έλαβαν: Κασσελάκης 60%, Αχτσιόγλου 40% και

– στα Καλάβρυτα έλαβαν: Αχτσιόγλου 65,5%, Κασσελάκης 34,5%.

 

«Όλοι μαζί»

«Πήγαν όλα καλά, η επόμενη μέρα θα είναι συνέχεια της προηγούμενης καθώς το κόμμα μας βγαίνει ενισχυμένο από αυτή τη διαδικασία. Και την Κυριακή αυτή ψήφισαν 150 χιλιάδες μέλη και φίλοι όπως και την πρώτη Κυριακή.

Ο κόσμος έχει πάρει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα χέρια του, αυτό είναι που θέλουμε και που ταιριάζει σε ένα κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύεται και στηρίζεται από την κοινωνία, παραμένει κεντρικός πόλος στην κεντροαριστερά και συνερίζει ενωτικά. Από σήμερα είμαστε πάλι όλοι μαζί για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, η σύγχρονη αριστερά διαθέτει την ωριμότητα της συν-διαχείρισης, δεν υπάρχει περιθώριο για νέα διαζύγια.

Άμεσα σε επίπεδο πολιτικού χρόνου, θα υπάρξει σχέδιο πολιτικής που θα γίνει απ όλους αποδεκτό, είναι πολυτέλεια για ένα κόμμα να διαφωνεί αν μια… τυρόπιτα είναι στρογγυλή ή τετράγωνη! Όλα τα προβλήματα θα λυθούν, με τον προσήκοντα σεβασμό με τον οποίο λειτουργεί η αριστερά.

Στη συνέχεια αυτής της εκλογικής διαδικασίας, μέσα και από το Συνέδριο που θα ακολουθήσει, θα επαναπροσδιοριστούν το στίγμα και η τακτική μας, δεν είμαστε -φάνηκε άλλωστε- ένα κόμμα του 17%!» αναφέρει ο Άκης (Ιερόθεος) Μουρίκης, στέλεχος της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΖΑ – ΠΣ, τ. Συντονιστής της Ο.Μ. Αιγιαλείας του κόμματος.

 

«Ξεκάθαρη πολιτική»

«Υπήρξε μια αίσθηση σχετικής αποξένωσης του κόμματος με την κοινωνία. Με όρους πολιτικής, ο ‘κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ’ βρέθηκε σε μια απόσταση από τον ‘κομματικό ΣΥΡΙΖΑ’, αυτό μας έδειξε το ‘φαινόμενο Κασσελάκη’. Τώρα, νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οφείλει να καταθέσει και μια αξιόπιστη πολιτική πλατφόρμα. Επίσης το ‘40plus’ ποσοστό της Έφης Αχτισόγλου στον β΄ γύρο, υποχρεώνει όλο τον κόσμο  και ιδιαίτερα όσους στήριξαν την υποψηφιότητα  του κ. Κασσελάκη να εργαστούν με προοπτικής ενότητας καθώς αυτό που αντιπροσώπευσαν είναι το μισό κόμμα.

Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση στην οποία συμφωνούν όλοι, να γίνει ένα κόμμα μελών το οποίο θα ακούει την κοινωνία, με βασική προϋπόθεση ένα φυσιολογικό, ξεκάθαρο πολιτικό χαρακτήρα και σχέδιο. Αυτό είναι τώρα που αναμένουμε να ακούσουμε από τον νέο πρόεδρο» αναφέρει ο Κώστας Κακκαβάς, μέλος Οργανωτικού της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας και της Ο.Μ. Καλαβρύτων του κόμματος.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement