Connect with us

Οικονομία

Παγκρήτια-Τράπεζα Εξελέγη να αναλαμβάνει καθήκοντα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Published

on

Ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Παγκρήτιας Τράπεζας, κατά την οποία έγινε η ανασύσταση του Δ.Σ. μετά τις παραιτήσεις των Δημήτρη Δημόπουλου, Προέδρου Δ.Σ., Πέτρου Φουρτούνη Αντιπροέδρου Δ.Σ., Κωνσταντίνου Παπαδάκη και Δαμιανού Χαραλαμπίδη, μελών Δ.Σ., οι οποίες και έγιναν αποδεκτές.

Με πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου, τα παραιτηθέντα μέλη αντικαθιστούν πλέον οι Στυλιανός Πιρπινιάς, νέος Πρόεδρος Δ.Σ., Μη Εκτελεστικό Μέλος, Κωνσταντίνος Μακέδος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Μη Εκτελεστικό Μέλος, Διονυσία Ξηρόκωστα, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος και Υβέτ Κοσμετάτου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.
Η θητεία των νέων μελών θα διαρκέσει μέχρι τις 22-7-2024 και θα λήξει ταυτόχρονα με τη θητεία των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Κατά τη Συνέλευση παρουσιάστηκαν οι Ετήσιες Χρηματοοικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2022, καθώς και η έκθεση πεπραγμένων της Επιτροπής Ελέγχου για την ίδια χρήση σύμφωνα με την οποία οι καταθέσεις άγγιξαν τα 1,6 δισ ευρώ και οι χορηγήσεις, το ίδιο διάστημα, τα 1,8 δις ευρώ περίπου, παρουσιάζοντας μάλιστα αύξηση κατά 4,4% περίπου.
Το συνολικό Ενεργητικό της Τράπεζας ανήλθε στα 2,68 δις ευρώ, τα Ίδια Κεφάλαια σε περίπου 182,7 εκ. ευρώ ενώ ο Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας ανήλθε σε 14,1%, διαμορφώνοντας πλεόνασμα κεφαλαίου ύ59,4 εκ. ευρώ. Η Προ Φόρων Κερδοφορία ανήλθε σε 5,3 εκ. ευρώ, αυξημένη κατά 4,1% περίπου, σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.
Απευθυνόμενος στο Σώμα της Γενικής Συνέλευσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος Αντώνης Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στα σημαντικά γεγονότα που σηματοδότησαν την αναπτυξιακή πορεία της τράπεζας κατά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, την επιτυχημένη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου των 98 εκ. ευρώ, την επιτάχυνση του μετασχηματισμού του λειτουργικού μοντέλου της τράπεζας, την επιτυχημένη απορρόφηση των εργασιών της HSBC.
«Από τις 31 Ιουλίου ξεκινήσαμε μια νέα Τράπεζα. Δημιουργήσαμε έναν οργανισμό με περισσότερους από 800 εργαζομένους, με Ενεργητικό που ξεπερνά τα 3,5 δις ευρώ και κυρίως με ένα διευρυμένο δίκτυο 60 και πλέον καταστημάτων πανελλαδικά, σημαντικά ενισχυμένο στην Αττική με 15 νέα σημεία, για την εξυπηρέτηση των άνω των 300 χιλιάδων πελατών μας με φυσικό και ψηφιακό τρόπο» τόνισε κατά την ομιλία του.
Στο πλαίσιο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης αποφασίστηκε η ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση της Συνεταιριστικής Τρ. Κεντρικής Μακεδονίας, ανοίγοντας πλέον το δρόμο για τη μεγέθυνση της τράπεζας στην ευρύτερη περιοχή της Β. Ελλάδος, τόσο από πλευράς δικτύου όσο και από πλευράς μεγεθών, καθώς το δανειακό χαρτοφυλάκιο της Παγκρήτιας ενισχύεται με περίπου 250 εκατ. ευρώ και το καταθετικό με επιπλέον 190 εκατ. ευρώ.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement