Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Συνεργασίες

Η Παγκρήτια Τράπεζα υιοθετεί τις Αρχές Ενδυνάμωσης των Γυναικών (WEPs) των Ηνωμένων Εθνών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ηράκλειο, 20.03.2023

Η Παγκρήτια Τράπεζα ανακοινώνει την υπογραφή των Αρχών Ενδυνάμωσης των Γυναικών (Women’s Empowerment Principles – WEPs) των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες στοχεύουν στην αναβάθμιση της θέσης των γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής και αποτελούν την πρώτη παγκόσμια πρωτοβουλία για την προώθηση και ενδυνάμωση του ρόλου των γυναικών στις επιχειρήσεις.

Διαχρονικά, ύψιστη προτεραιότητα της Τράπεζας είναι η στήριξη των ανθρώπων της, καθώς και η ανάδειξη και ενδυνάμωση των στελεχών της. Σήμερα, οι γυναίκες αγγίζουν σχεδόν το 50% του συνόλου του δυναμικού της, ενώ παράλληλα παρατηρείται και αύξηση στους δείκτες εκπροσώπησης των γυναικών σε ανώτερα επίπεδα.

Είναι ενδεικτικό ότι σε διάστημα μόλις δύο ετών, η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι σημαντική, αφού το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις αυξήθηκε από 28% σε 34% και σε επίπεδο ανώτερων διευθυντών από 26% σε 32%.

Η υιοθέτηση των Αρχών Ενδυνάμωσης των Γυναικών αποτελεί αφενός αναγνώριση των σημαντικών βημάτων που έχουν ήδη γίνει από την Παγκρήτια, αφετέρου έμπρακτη αποδοχή της ανάγκης για περαιτέρω πρωτοβουλίες που κινούνται στην κατεύθυνση ανάδειξης της ισότητας και της ενδυνάμωσης των γυναικών. Η Τράπεζα ήδη στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της σε έναν οργανισμό εστιασμένο στις αρχές της βιωσιμότητας, εντάσσει τις Αρχές, αλλά και τις πολιτικές ενδυνάμωσης και ισότητας, στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Αναφερόμενος στην υπογραφή των Αρχών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παγκρήτιας Τράπεζας κ. Αντώνης Βαρθολομαίος δήλωσε: «Σε έναν κόσμο που αλλάζει, σε μία κοινωνία που εξελίσσεται, είμαστε αποφασισμένοι να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί για να συμβάλλουμε σε αυτή την εξέλιξη και να προχωρήσουμε στην υιοθέτηση  σύγχρονων πρωτοβουλιών για την ενδυνάμωση της αξιοκρατίας και της ισότητας στην Τράπεζα μας.»


Ροή ειδήσεων

Advertisement