Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

ΕΛΑΣ: Έρχονται πάνω από 700 κάμερες στην Αττική – Αυστηροποιείται το πλαίσιο για άδειες όπλων

Δημοσιεύθηκε

στις

Περισσότερες από 700 κάμερες σκοπεύει να τοποθετήσει η Ελληνική Αστυνομία στο λεκανοπέδιο της Αττικής τόσο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας όσο και για θέματα που αφορούν στην τροχαία, με το εν λόγω σχέδιο να αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. γίνεται έρευνα στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται οι περιοχές που εμφανίζουν μεγάλα ποσοστά εγκληματικότητας με σκοπό να ενισχυθεί η αστυνόμευση. Όπως εξήγησαν κύκλοι του υπουργείου, μέσα από την διαδικασία αυτή θα αναβαθμιστούν και τα κέντρα επιχειρήσεων τόσο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όσο και στο Αρχηγείο της Κατεχάκη καθώς θα λαμβάνουν τις εικόνες από τις κάμερες.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι αυτή τη στιγμή στην Αττική λειτουργούν μόλις 18 κάμερες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ οι κάμερες της Περιφέρειας Αττικής που όμως χρησιμοποιούνται για την κυκλοφορία είναι περίπου 150.

Αυστηρότερο το πλαίσιο για τις άδειες όπλων

Παράλληλα, προτεραιότητα του υπουργείου αποτελεί και η αυστηροποίηση του πλαισίου για τις άδειες όπλων.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα κυκλοφορούν περισσότερα από ένα εκατομμύριο κυνηγετικά όπλα και περίπου 4.500 σκοπευτικά, ενώ τα περιστατικά που συνδέονται με αυτά (όπως ανθρωποκτονίες) αυξάνονται συνεχώς με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο νομοθετικό πλαίσιο, θα προβλέπεται και η λειτουργία μας βάσης δεδομένων στην οποία θα καταγράφονται στοιχεία για τα όπλα που θα δίδονται.

Ροή ειδήσεων

Advertisement