Connect with us

Ελλάδα

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έβαλαν καθαρά ρούχα για να υποδεχτούν τη μικρή τους αδελφή

Published

on

Στην είσοδο της ΟΡΤΙΜΑ, οι λοιπές τραπεζικές μετοχές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να απορροφήσουν τις ρευστοποιήσεις
Ο Τραπεζικός Δείκτης έρχεται από 5 συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες, επί συνόλω 9 στις τελευταίες 10.

Και το κλίμα είναι βαρύ, αθροίζοντας τόσο τις πιέσεις σε όλο το ταμπλό, όσο και τους επενδυτικούς φόβους διεθνώς.

Κι όμως, έδωσε -επιτέλους- μια αξιόλογη ανοδική αντίδραση, η οποία αποκτά μεγαλύτερη σημασία αφενός διότι ήρθε από τεχνικό σημείο στήριξης, τις 870 του ΔΤΡ, αφετέρου ήρθε με ικανοποιητικούς όγκους συναλλαγών, που επιδεικνύουν υγιές επενδυτικό ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζουμε ότι βρισκόμαστε σε συγκυρία όπου αλλάζουν σημαντικά μεσοπρόθεσμης σημασίας δεδομένα, με κυριότερο την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Κάτι που από μόνο του εξασφαλίζει τη σταδιακή τοποθέτηση μεγάλων όγκων επενδυτικών κεφαλαίων, με πρώτο προορισμό (βάσει στάθμισης) τις τραπεζικές μετοχές και άλλα “βαριά” χαρτιά του 25άρη.

Από εδώ, μπορούμε εύκολα να φανταστούμε μια πρώτη άμεση προσέγγιση στις 930, με το βλέμμα σε επαναφορα σε τετραψήφιο, ενώ το στοπ είναι συγκεκριμένο και κάτω από 865 σε κλείσιμο συνεδρίασης.

Σχολιάζοντας τη συμπεριφορά της ΟΡΤΙΜΑ, η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε πολύ χειρότερη συμπεριφορά. Αντ’ αυτού, η μετοχή υποστηρίχτηκε ικανοποιητικά, με πολύ μεγάλους όγκους συναλλαγών πέριξ του 3% της συνολικής χρηματιστηριακής αξίας και κοντά στον συνολικό των υπολοίπων τραπεζών, χάρη και στα πακέτα προσυμφωνημένων.

Επαναλαμβάνουμε ότι η μετοχή μπήκε με υπεραισιοδοξία, ιδιαίτερα “ακριβή” σε όρους P/BV, και μένει να αποδείξει την υπερτιμολόγησή της στο ταμπλό το ερχόμενο διάστημα. Ειδάλλως, θα τιμωρηθεί σκληρά.

Να τονισθεί δε κάτι που αναφέρθηκε και στο ΟΤ Live, η μετοχή έχει ελεύθερο όριο διακύμανσης μέχρι την Παρασκευή, όπως προβλέπεται εξάλλου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement