Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Ν. Φαρμάκη, Νίκος Κοκκίνης μιλά στη «Γ»

Στα απλά και μικρά «κρύβονται» τα μεγάλα!

Published

on

 

 

 

Συνέντευξη στην Μαρία Σπ. Ορφανού

 

Με βαθιά πίστη στις δυνατότητες του τόπου μας που κρύβει αμέτρητους αναξιοποίητους θησαυρούς, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αχαΐας με την παράταξη «Μπροστά για όλους» του Ν. Φαρμάκη, Νίκος Κοκκίνης μίλησε στη «Γ» για τις ευκαιρίες που «κρύβονται» στα πιο απλά πράγματα. Ο ίδιος, εκ των εμπνευστών του «I love Alykes» που μέσα σε λίγους μήνες μέσω του google maps έβαλε το γραφικό λιμανάκι των Αλυκών στο «χάρτη» του ενδιαφέροντος με περισσότερα από 90.000 views, καθιστώντας την περιοχή πόλο έλξης επισκεπτών, ξεδιπλώνει τις σκέψεις του για την Αχαΐα της επόμενης μέρας.

 

 

Κύριε Κοκκίνη τι ήταν αυτό που σας ώθησε στην απόφαση να είστε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος;

 

Το παιδί! Αυτό που μεγάλωσε μέσα σε μία οικογένεια η οποία υπηρέτησε διαχρονικά τα κοινά και σήμερα τα δικά του παιδιά και τα αμείλικτα ερωτήματα που θέτουν. Είχα τη χαρά να μεγαλώσω σε μία οικογένεια που συνδέθηκε με την ενεργό δράση στην τοπική κοινωνία. Η μητέρα μου, Πατρούλα Κοκκίνη επί πολλά χρόνια δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της ΚΕΔΔΥ, την οποία επί της ουσίας, ίδρυσε για να στηρίξει τους συμπολίτες μας στη δύσκολη περίοδο των μνημονίων και της κρίσης, αλλά και ο πατέρας μου, Μάκης Κοκκίνης, ο οποίος είχε μακρά διαδρομή στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών μας δίδαξαν πως ο τόπος μας για να πάει μπροστά χρειάζεται ενεργούς και δραστήριους ανθρώπους που θα έχουν την ικανότητα να κάνουν πράξη τις ιδέες τους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Καταλυτική, όμως, υπήρξε και η παρότρυνση γνωστών και φίλων που γνωρίζουν πως σαν άνθρωπος αφοσιώνομαι στον στόχο, έχοντας την ικανότητα να ανακαλύπτω ευκαιρίες μέσα στις δυσκολίες.

 

Γιατί με τον συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη;

 

Τον Περιφερειάρχη δεν τον γνώριζα προσωπικά μέχρι πριν από λίγους μήνες, οπότε και συναντηθήκαμε για να συζητήσουμε το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς μου. Αυτό που με κέρδισε είναι το μοναδικό χάρισμα που έχει να ακούει. Ακούει με προσοχή τον συνομιλητή του, κατανοεί τις ανησυχίες και ξέρει να δίνει χώρο στους συνεργάτες του, τους οποίους και αξιολογεί σε ανύποπτο χρόνο. Άλλωστε ο Νεκτάριος ανήκει στη γενιά των ανθρώπων που έχει επωμιστεί την ευθύνη να οδηγήσουν τον τόπο μας με ασφάλεια στην επόμενη μέρα, διασφαλίζοντας το μέλλον των παιδιών μας.

 

Εδώ στις Αλυκές με μία απλή κίνηση καταφέρατε κάτι μοναδικό. Να βάλετε την περιοχή στο «χάρτη» με μία και μόνο επιγραφή;

 

Το «Ι Love Alykes» ήταν μία ιδέα που αγκαλιάστηκε από φίλους και πέρα από την επιτυχία που ήδη έχει, αποδεικνύει στην ουσία και κάτι πολύ πιο σημαντικό. Τη δύναμη της συμμετοχικότητας και της δημιουργίας όταν υπάρχει κάτι που σε εμπνέει. Και η περιοχή μας, αλλά και όλη η Αχαΐα έχουν πολλούς θησαυρούς που μπορούν να μας εμπνεύσουν, ώστε από τα απλά και μικρά να δημιουργήσουμε τα μεγάλα και ικανά που θα δώσουν διέξοδο στον τόπο μας. Στα απλά κρύβονται οι απαντήσεις στο ερώτημα γιατί ενώ έχουμε μία τεράστια ακτογραμμή, είμαστε ο πρώτος προορισμός για όσους έρχονται από την Αδριατική, έχουμε μοναδικούς φυσικούς, θρησκευτικούς κα αρχαιολογικούς θησαυρούς, δεν έχουμε καταφέρει όχι μόνο να προσελκύσουμε επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο, αλλά ούτε να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα στην περιοχή μας. Πιστεύω πως λείπει το όραμα, αλλά κυρίως, μας λείπει η ταυτότητα. Τι είμαστε; Τουριστική, αγροτική, βιομηχανική περιοχή; Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση. Να δούμε πως και με ποιους τρόπους θα κάνουμε την περιοχή μας ελκυστική. Το μόνο σίγουρο είναι πως απαιτούνται υποδομές, όπως η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού, ο εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου του Αράξου, κ.α.

 

Ασχολείστε με τον κλάδο της αμπελοκαλλιέργειας. Ποια είναι η δυναμική του;

 

Διετέλεσα αναπληρωτής διευθυντής στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάτρας από το 2012 έως 2015, ενώ τα τελευταία χρόνια είμαι εξωτερικός συνεργάτης σε μεγάλες οινοποιητικές εταιρείες της Ελλάδας. Επίσης, συνέβαλα καθοριστικά στη δημιουργία της πρώτης ομάδας αμπελουργών πανελληνίως και στο πλαίσιο ανάδειξης των προϊόντων της περιοχής μας ήμουν ο εμπνευστής της δημιουργίας μιας μελέτης βελτίωσης της φημισμένης Μαυροδάφνης Πατρών, μέσα από καινοτόμες εφαρμογές, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ένα project που διανύει ήδη το δεύτερο έτος του. Ο οινοποιητικός κλάδος έχει τεράστια δυναμική για την περιοχή μας, η οποία έχει στα «χέρια» της ένα μοναδικό πλεονέκτημα. Προϊόντα Προστατευόμενης Προστασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), όπως είναι η Μαυροδάφνη Πατρών που δεν μπορεί κανείς άλλος να τα αξιοποιήσει. Με τον κατάλληλο σχεδιασμό πιστεύω ότι μπορούμε να τα ‘εκμεταλλευτούμε’ διανοίγοντας νέους ορίζοντες, όπως με συνδυαστικές ενέργειες και δράσεις. Θέλω να πω ότι δεν χρειάζεται να εστιάζουμε σ’ έναν και μόνο τομέα, όταν μπορούμε να έχουμε πετύχουμε πολλαπλά οφέλη από τη διασύνδεση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων.

 

Η Δυτική Αχαΐα είναι μία μεγάλη περιοχή, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν είχε εκπρόσωπο στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Πιστεύετε ότι θα αλλάξει αυτό;

 

Πρέπει να αλλάξει. Με το βλέμμα… δυτικά, η περιοχή μας πρέπει να αναδείξει έναν δικό της εκπρόσωπο στο νέο περιφερειακό συμβούλιο, στο οποίο η πρώτη παράταξη θα είναι αρκετά ενισχυμένη λόγω του νέου εκλογικού νόμου. Από την περιοχή είμαστε αρκετοί υποψήφιοι και αυτό πιστεύω ότι καταδεικνύει την αναγκαιότητα της εκπροσώπησης. Οι συνδημότες μας θα ψηφίσουν την Κυριακή τα πρόσωπα που πιστεύουν ότι θα είναι αντάξια των προσδοκιών τους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να τους εκπροσωπήσουν στην Περιφέρεια για τα επόμενα πέντε χρόνια. Προσωπικά δηλώνω «παρών» και δεσμεύομαι ότι ως άνθρωπος που ζω εδώ σε αυτό τον τόπο και είμαι γνώστης των προβλημάτων, αλλά και των προοπτικών του, θα αναλάβω με αποφασιστικότητα όποιον ρόλο κι αν μου αναθέσουν με την ψήφο τους. Επειδή, όμως δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος της καρέκλας, αλλά της δράσης, ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα είμαι εδώ και την επόμενη μέρα για να μοιραζόμαστε αγωνίες, ανησυχίες, ιδέες και σκέψεις.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement