Connect with us

Μαγειρική

Λαδένια με πελτέ και ξερή ρίγανη        

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τη ζύμη

10 γρ. μαγιά νωπή

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

320 ml νερό

350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. αλεύρι σκληρό

50 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση

200 γρ. ντοματοπελτέ

50 ml νερό

80 ml ε.π. ελαιόλαδο

1½ κουτ. γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

3 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Διαλύετε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε 100 ml από το νερό, το οποίο έχετε ζεστάνει, και αναμειγνύετε με 2 κουτ. σούπας από το αλεύρι. Βάζετε τα άλευρα σε ένα μπολ, προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε. Προσθέτετε τη μαγιά, το υπόλοιπο νερό και το ελαιόλαδο, ζυμώνετε για 5΄ και αφήνετε τη ζύμη, σκεπασμένη, σε ζεστό σημείο (χωρίς ρεύματα αέρα) για 1 ώρα. Λαδώνετε ένα ταψί 38-40 εκ., βάζετε μέσα τη ζύμη, ραντίζετε με το μισό ελαιόλαδο και την ανοίγετε με τα δάχτυλά σας. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τον ντοματοπελτέ με το νερό και τα 20 ml ελαιόλαδο, προσθέτετε τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Απλώνετε το μείγμα στην επιφάνεια της ζύμης, σκορπίζετε τα κρεμμύδια, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αφήνετε τη λαδένια για 15΄ σε ζεστό σημείο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στη χαμηλή θέση του φούρνου για 50΄.

Ροή ειδήσεων

Advertisement