Connect with us

Μαγειρική

Λαβράκι με φασολάκια

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

2 λαβράκια των 400-600 γρ. το καθένα, καθαρισμένα

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

1 κιλό φασολάκια τσαουλιά ή μπαρμπούνια, καθαρισμένα

3 μεγάλες, ώριμες τομάτες, τριμμένες

2-3 κουτ. σούπας φύλλα μαντζουράνας (ή 2-3 κουτ. γλυκού ξερή)

φλούδες από 2 λεμόνια

2 φύλλα λεμονιάς, πλυμένα και στεγνά

100 ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το μισό λάδι σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τα φασολάκια και τις τομάτες και αχνίζετε για 7 λεπτά.

Μεταφέρετε το όλον σε μεγάλο ταψί και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C. Αλατίζετε κάθε ψάρι, ανοίγετε την κοιλιά του και βάζετε μέσα 6 φύλλα μαντζουράνας (ή από 1/2 κουτ. γλυκού ξερή), τις λεμονόφλουδες και τα λεμονόφυλλα. Βάζετε τα ψάρια πάνω από τα φασολάκια, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψιλοκόβετε την υπόλοιπη φρέσκια μαντζουράνα και πασπαλίζετε τα ψάρια (ή σκορπίζετε την υπόλοιπη ξερή) και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε για 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι και τα φασολάκια να μαλακώσουν μεν, αλλά να κρατάνε ελαφρώς στο δόντι. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και δυναμώνετε τη θερμοκρασία στους 200° C. Ψήνετε για ακόμα 4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα λαβράκια.

Ροή ειδήσεων

Advertisement