Connect with us

Ελλάδα

Εφορία: Πώς θα ενταχθείτε στη μόνη ρύθμιση οφειλών που είναι ενεργή

Published

on

Δυνατότητα ρύθμισης των βεβαιωμένων οφειλών προς το δημόσιο σε έως και 24 ή 48 δόσεις και με ελάχιστη μηνιαία δόση από 30 ευρώ προσφέρει η Εφορία την ώρα που τα χρέη εξακολουθούν να διογκώνονται. Στην ουσία, στη διάθεση των 4 εκατομμυρίων οφειλών είναι μόνο η πάγια ρύθμιση, η οποία ωστόσο λύνει προβλήματα όταν τα χρέη μικρά και όχι όταν έχουν αυξηθεί.

Την ώρα που 9 στους 10 οφειλέτες της Εφορίας εμφανίζονται με χρέη έως 10.000 ευρώ νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν μια (και μοναδική) ευκαιρία να κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς τακτοποιώντας παλαιές και νέες οφειλές σε έως 24 δόσεις και να γλυτώσουν από κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών και από πλειστηριασμούς ακινήτων. Μπορούν δε να εξοφλήσουν τυχόν απλήρωτες -ληξιπρόθεσμες και μη- οφειλές τους από φόρους εισοδήματος, ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ βεβαιωμένες εντός του 2023. Επίσης, μέχρι και σε έως 48 δόσεις μπορούν να ρυθμιστούν τα έκτακτα χρέη, από φόρους κληρονομιάς, πρόστιμα της Εφορίας κ.λπ.

Προσοχή όμως: Οι μηνιαίες δόσεις επιβαρύνονται με τόκους υπολογιζόμενους με ετήσια επιτόκια 4,37% εάν επιλεγούν μέχρι 12 μηνιαίες δόσεις και 5,37% εάν επιλεγούν 13 έως 24 μηνιαίες δόσεις.

Η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά μαζί με σχετική υπεύθυνη δήλωση στα ακόλουθα βήματα, στην εφαρμογή του συστήματος Τaxisnet, μέσω της ιστοσελίδας της ΑΑΔΕ.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement