Connect with us

Εκπαίδευση

Παρουσίαση των Summer School 2023 Αρσάκειο Λύκειο Πατρών: Μια σύγχρονη πρόταση παιδείας

Published

on

Την Δευτέρα στην Εστία Επιστημών στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών, παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Μπούρα, των καθηγητών του Πανεπιστημίου Πατρών και επιστημονικών υπευθύνων των προγραμμάτων Δημητρίου Μούρτζη (Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών και Εταίρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας), Μιχαήλ Ξένου (Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής), Μιχαήλ Παρούση (Τμήμα Φιλοσοφίας), Δημητρίου Βλαστού (Τμήμα Βιολογίας) (απουσίαζαν οι επιστημονικοί υπεύθυνοι καθηγητές των προγραμμάτων του Τμήματος Φαρμακευτικής Φωτεινή Λάμαρη και Γεώργιος Σπυρούλιας), της Σχολικής Συμβούλου Α. Μπαλωμένου, των εκπαιδευτικών και των γονέων και κηδεμόνων, παρουσιάστηκαν από τους συμμετέχοντες μαθητές τα προγράμματα των Θερινών Σχολείων 2023 που διοργανώθηκαν από το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών σε συνεργασία με Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών. Επιπλέον η αποστολή των μαθητών που συμμετείχε στο Summer School που διοργανώθηκε με το εκπαιδευτικό ίδρυμα Aivancity στο Παρίσι και με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη παρουσίασε μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος που εκπονήθηκε. Από την πλευρά του Σχολείου την εποπτεία των προγραμμάτων είχαν οι εκπαιδευτικοί: Ν. Γιαννακόπουλος, Ν. Ηλιοπούλου, Β. Παναγοπούλου, Α. Ψήνας και Χ. Ζώτος.
Τους παρευρισκόμενους, καθώς και όσους συνδέθηκαν διαδικτυακά, καλωσόρισε ο Διευθυντής του Αρσακείου Λυκείου Πατρών και Συντονιστής των Φυσικών Επιστημών των Αρσακείων Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Μάνος Πετράκης.
Στο χαιρετισμό του ο Πρύτανης αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της διοργάνωσης και ότι αυτή η σύνδεση της δευτεροβάθμιας με την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους μαθητές.
Η Σχολική Σύμβουλος Α. Μπαλωμένου εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την πρωτοβουλία και ενθάρρυνε τους διοργανωτές για διεύρυνση του θεσμού των Θερινών Σχολείων. Στη συνέχεια ο Διευθυντής του Λυκείου παρουσίασε στους γονείς του Λυκείου τον ετήσιο προγραμματισμό του Σχολείου (πρόγραμμα σπουδών, εκπαιδευτικά προγράμματα, ευρωπαϊκά προγράμματα Eramsus, και άλλα).
Οι γονείς παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον την εκδήλωση και στο τέλος είχαν την ευκαιρία να έχουν μία πρώτη επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement