Connect with us

Υγεία

Καρκίνος Προστάτη: Το αγαπημένο ρόφημα που αυξάνει κατά 25% τον κίνδυνο

Published

on

Η υπερβολική κατανάλωση γαλακτοκομικών προιόντων, και ειδικότερα γάλακτος, αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, σε σύγκριση με τη μέτρια κατανάλωση, σύμφωνα με νεότερα ερευνητικά στοιχεία. Από την άλλη, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, δε διαπιστώθηκε κάποια συσχέτιση μεταξύ του αυξημένου κινδύνου καρκίνου του προστάτη και της πρόσληψης ασβεστίου που δεν προέρχεται από γαλακτοκομικά προϊόντα, γεγονός που υποδηλώνει ότι ουσίες εκτός από το ασβέστιο παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του καρκίνου.

«Τα ευρήματά μας ενισχύουν άλλα στοιχεία που αναγνωρίζουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα ως συντελεστή κινδύνου για τον καρκίνο του προστάτη» επισήμανε ο Gary Fraser, κύριος ερευνητής της μελέτης και καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Loma Linda.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement