Connect with us

Ελλάδα

Market Pass: Έως 31 Οκτωβρίου οι αιτήσεις – Πότε αναμένεται η επόμενη καταβολή

Published

on

Καθώς οι πληρωμές του «Market Pass», αναφορικά με τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023, πραγματοποιήθηκαν, ορισμένοι πολίτες έχουν ακόμα τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr, είτε μέσω των ΚΕΠ, μέχρι και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023.

Όσοι έχουν καταθέσει αίτηση μετά τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου ή την καταθέσουν μέχρι την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, θα δουν τα χρήματα να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους, μέχρι και τις 5 Νοεμβρίου.

Ποιους αφορά η οικονομική ενίσχυση

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στη Θεσσαλία και τον Έβρο θα συνεχιστεί η καταβολή του Μarket Pass μέχρι το τέλος του έτους και μάλιστα το ποσό θα είναι διπλάσιο. Επιλέξιμα είναι τα νοικοκυριά που το λαμβάνουν και σήμερα με βάση τα ίδια εισοδηματικά κριτήρια σε ολόκληρη τη Περιφέρεια Θεσσαλίας και Έβρου, καθώς και στις περιοχές που κηρύχτηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τις πλημμύρες σε Βοιωτία και Φθιώτιδα. Ωφελούμενοι είναι περίπου 280.000 νοικοκυριά με 740.000 μέλη

Η οικονομική ενίσχυση του market pass, αφορά όλους όσοι είχαν λάβει ήδη την ενίσχυση τους προηγούμενους μήνες ή υπέβαλαν νέα αίτηση μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αλλάξουν τον τρόπο χορήγησης της ενίσχυσης ή να μεταβάλουν τον αριθμό IBAN του τραπεζικού λογαριασμού, σε σχέση με την πρώτη καταβολή.

Υπενθυμίζεται ότι για το τρίμηνο Αύγουστος – Σεπτέμβριος – Οκτώβριος τα ποσά διαμορφώνονται σε 66 έως 300 ευρώ. Παράλληλα όσοι επιλέγουν την πίστωση στον λογαριασμό τραπέζης, πρόκειται να λάβουν το 80% των προβλεπόμενων ποσών, δηλαδή εν προκειμένω από 53 ευρώ μέχρι και 240 ευρώ για το τρίμηνο.

Ως δικαιούχοι της ενίσχυσης ορίζονται φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement