Connect with us

Ελλάδα

Μαθητές Λυκείου θα «πετάξουν» στις 4 Νοεμβρίου με πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας

Published

on

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου θα προγραμμαστιστούν στη βάση Δεκέλειας πτήσεις μαθητών και μαθητριών της Β’ Λυκείου, έτους 2023-2024, με ελικοφόρα πτητικά μέσα στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως ανακοινώθηκε, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Πολεμικής Αεροπορίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.haf.gr έως και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου και η επιλογή θα πραγματοποιηθεί μετά από κλήρωση, η οποία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου.

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση απαιτούνται, σύμφωνα με τα ισχύοντα θεσμικά κείμενα:

• Η προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης – συγκατάθεσης του γονέα (για ανηλίκους)

• Η επιτυχής περάτωση των ιατρικών εξετάσεων πτητικής ικανότητας στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής

• Η επιτυχής περάτωση εκπαίδευσης σε μέτρα ασφαλείας και διαδικασίες ανάγκης.

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, θα γίνει η διενέργεια των ιατρικών εξετάσεων στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής ενώ το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η εκπαίδευση και πραγματοποίηση πτήσεων στη Σχολή Ικάρων.

Σημειώνεται ότι οι επιμέρους λεπτομέρειες της εκδήλωσης καθώς και το ακριβές πρόγραμμα θα γίνουν γνωστά με νεότερη ανακοίνωση.

Οι προγραμματισμένες πτήσεις ενδέχεται να αλλάξουν ημερομηνία, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή/και διαθεσιμότητας πτητικών μέσων.

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και τις οικογένειές τους, που θα επιλέγουν και διαμένουν εκτός νομού Αττικής, δύναται να τους παρασχεθεί, εάν το επιθυμούν, δωρεάν διαμονή και σίτιση σε εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Επιπλέον, σημειώνεται στην ανακοίνωση, υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των μετακινήσεων τους, εντός νομού Αττικής, για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Τέλος, γνωστοποιείται ότι η εκδήλωση δύναται να τροποποιηθεί ή να αναβληθεί αναλόγως των υπηρεσιακών αναγκών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement