Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επιμελητήριο Αχαΐας-Κέρδισε τις εντυπώσεις η παρουσία στην ‘ANUGA 2023’

Published

on

Δυναμικό ήταν το παρών του Επιμελητηρίου Αχαΐας στη φετινή Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών ANUGA 2023 η οποία πραγματοποιήθηκε την περίοδο 7-11/10/2023 στην Κολωνία, με εκθέτες επιχειρήσεις- μέλη του, έχοντας ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε περίπτερο που μοιραζόταν μαζί με τα επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η ANUGA διεξάγεται κάθε δύο χρόνια στην Κολωνία της Γερμανίας και μαζί με την Έκθεση ‘SIAL’ στο Παρίσι αποτελούν τις κορυφαίες διεθνείς εκθέσεις στον τομέα Τροφίμων -Ποτών. Φέτος η επισκεψιμότητα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, σύμφωνα με τους διοργανωτές.
Το Επιμελητήριο Αχαΐας δεν θα μπορούσε να λείπει απ’ αυτό το τόσο σημαντικό επιχειρηματικό γεγονός, συνεχίζοντας την προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων – μελών του.
Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο έλαβαν μέρος πέντε επιχειρήσεις- μέλη του, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, τυποποίηση, εμπορία και εξαγωγή ελαιόλαδου (& εκάστοτε παραγώγων του), ελιών, οίνου, σταφίδας, αποξηραμένων φρούτων. Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι : 1) CAVINO A.E. ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΑΙΓΙΟΥ- 2) OLIANA OLIVES & OLIVE OILS ANASTASSIOU Foods S.A.- 3) ΤΡΙΨΑΣ Α.Ε.- 4) ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗΣ – ΛΑΙΜΟΣ ΚΩΝ. ΜΟΝ. ΑΕ – 5) NOSTALGAIA IKE ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ.
Παράλληλα, στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των επιχειρήσεων και διάφορων εκπροσώπων απ’ τη διεθνή αγορά, από τις οποίες προέκυψαν ενθαρρυντικά μηνύματα για τη ζήτηση των αχαϊκών προϊόντων στη διεθνή αγορά.
Στην ANUGA 2023, παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας.
Τελική εκδήλωση του «INTECMED»
Το ASCAME (Ένωση Επιμελητηρίων της Μεσογείου) και το έργο τεχνολογικής καινοτομίας «INTECMED» – στο οποίο συνεργάζονται Ελλάδα, Ισπανία, Αίγυπτος και Τυνησία – διοργανώνουν την τελετή λήξης στις 17 Οκτωβρίου στο Hotel H10 Cubik στη Βαρκελώνη. Το έργο, προϋπολογισμού 3,6 εκατομμυρίων ευρώ, ανήκει στο φιλόδοξο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διασυνοριακή συνεργασία που ονομάζεται «Πρόγραμμα Λεκάνης της Μεσογείου». Το INTECMED υποστήριξε τρείς επιχειρήσεις με έδρα την Πάτρα, οι οποίες συμμετέχουν στην τελική εκδήλωση και κέρδισαν βραβεία επιχορήγησης συνολικά έως 60.000 ευρώ προκειμένου να αναπτύξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Το Πανεπιστήμιο Πατρών, συμμετείχε στο εταιρικό σχήμα του INTECMED, αναπτύσσοντας την πλατφόρμα δικτύωσης και συνεργειών μεταξύ ερευνητικής κοινότητας, επιχειρηματικού οικοσυστήματος αλλά και δυνητικών επενδυτών E-bazaar of Innovation διαμόρφωσε και το «Κέντρο Διευκόλυνσης Καινοτομίας» (Regional Innovation Facility Point) σε κτίριο του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με κεντρική ομιλία στις 11.30 π.μ. (ώρα Ελλάδας), ενώ θα ακολουθήσει στις 12:00 Διεθνής συνέντευξη Τύπου σε υβριδική μορφή με τον Θεόδωρο Τσούμπελη, Γενικό Γραμματέα του του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement