Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εκτόξευση των συμμετοχών στον 2o Ημιμαραθώνιο «Φ. Τσιμιγκάτος»

Published

on

Κάθε προσδοκία ξεπέρασαν οι συμμετοχές στον 2ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο «Φάνης Τσιμιγκάτος», καθώς λίγο μετά τις 13.00, που έκλεισαν οι εγγραφές είχαν ξεπεράσει τις 3.000.

Οι συμμετοχές και το ενδιαφέρον δείχνουν τη μεγάλη απήχηση που έχει το event στο δρομικό κίνημα, αλλά το τεχνικό μπλουζάκι του αγώνα έχει εξαντληθεί.

Για αυτό τον λόγο η Οργανωτική Επιτροπή ανακοινώνει ότι όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν το τεχνικό μπλουζάκι του 2ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου «Φάνης Τσιμγκάτος», θα έχουν την δυνατότητα να το προμηθευτούν σε λίγες ημέρες. Επίσης, όλοι οι μαθητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα και θα τρέξουν δωρεάν στον αγώνα των 1.000 μέτρων, θα προμηθευτούν ως ενθύμιο, εντελώς δωρεάν, το τεχνικό μπλουζάκι τις επόμενες μέρες.

Ακόμη, η Οργανωτική Επιτροπή διευκρινίζει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα κατά την διάρκεια του αγώνα, τόσο για τους αθλητές, όσο και για τους πολίτες της Πάτρας.

Σύμφωνα με την απόφαση της Τροχαίας , την μέρα του αγώνα θα ισχύσουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

1.ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ την 21/10/2023 κατά τις ώρες 10:30-22:30 στα κάτωθι τμήματα των οδών : α) Στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, από την συμβολή της με την οδό Κανελλοπούλου έως το χώρο στάθμευσης ΠΛΑΖ ΕΟΤ. β) Στην οδό Αθηνών και στην πάροδο Αθηνών, από την οδό Κανελλοπούλου έως τον χώρο στάθμευσης ΠΛΑΖ ΕΟΤ εξαιρουμένων των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας, για τα οποία η διακοπή κυκλοφορίας θα εφαρμοσθεί κατά τις ώρες 16:00-22:30.

  1. ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ την 21/10/2023 κατά τις ώρες 16:00-22:30 στα κάτωθι τμήματα των οδών : α) Στην οδό Ακτή Δυμαίων, από τη διασταύρωσή της με την οδό Παπαφλέσσα έως Νότια Είσοδο Νέου Λιμένα, καθ΄ όλο το μήκος του ρεύματος προς Πύργο, β) Στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, από την συμβολή της με την οδό Νόρμαν έως την συμβολή της με οδό Κανελλοπούλου, (εξαιρουμένων δύο λεωφορείων ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, στο τμήμα από Νόρμαν προς επιβατικό σταθμό). γ)Στην ανώνυμη οδό παράλληλη της Ακτής Δυμαίων, εντός λιμενικής ζώνης, από το ύψος της οδού Παπαφλέσσα, κατά μήκος Ισχυοσκάλας-παλαιού Τελωνείου-Μώλου Αγ. Νικολάου, δ) Στην οδό Κανελλοπούλου, από την συμβολή της με την Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών, έως την συμβολή της με οδό Ηρώων Πολυτεχνείου (κατερχόμενο ρεύμα κυκλοφορίας). ε) Στις καθέτους οδούς που συμβάλλονται με την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, από την οδό Νόρμαν έως και την οδό Κανελλοπούλου και στο τμήμα αυτών έως την πρώτη παράλληλη στην Ηρώων Πολυτεχνείου οδό.
  2. ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ την 21/10/2023 κατά τις ώρες 18:30-22:30 στα κάτωθι τμήματα των οδών : α) Στην οδό Μαιζώνος από τη διασταύρωσή της με την οδό Κοραή έως την οδό Παπαφλέσσα. β) Στην οδό ΙΙΙ Ναυάρχων, από την διασταύρωσή της με την οδό Μπουμπουλίνας έως την οδό Όθωνος Αμαλίας.
  3. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (εξαιρουμένων των οχημάτων έκτακτης ανάγκης και των οχημάτων των διοργανωτών) την 21/10/2023 κατά τις ώρες 06:00-22:30 ως κάτωθι: α) Στο χώρο στάθμευσης ΝΟΠ, β) Στο χώρο στάθμευσης ΚΑΛΕΝΤΖΩΤΗ, γ) Στην ανώνυμη οδό παράλληλη της Ακτής Δυμαίων εντός λιμενικής ζώνης, από ύψος της οδού Παπαφλέσσα, κατά μήκος Ισχυοσκάλας-παλαιού Τελωνείου-Μώλου Αγ. Νικολάου, δ) Στο χώρο στάθμευσης ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΑΤΡΩΝ, ε) Στο χώρο στάθμευσης ΟΠΑΘΑ και στ) Στους χώρους στάθμευσης ΠΛΑΖ ΕΟΤ
  4. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ την 21/10/2023 κατά τις ώρες 14:00-22:00 στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, από την συμβολή της με την οδό Ναυμαχίας ΄Ελλης έως την συμβολή της με την οδό Κανελλοπούλου. 6.ΜΕΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ την 21/10/2023 κατά τις ώρες 18:30-22:30 στην οδό Μαιζώνος, από την συμβολή της με την οδό Γούναρη έως τη συμβολή της με την οδό Κοραή. 7. Λόγω διεξαγωγής των εν λόγω αγώνων τροποποιούνται τα δρομολόγια της Αστικής Συγκοινωνίας, ως κάτωθι : Γραμμή Νο 5 : Παπαφλέσσα, Μαιζώνος, Β. Ηπείρου, Αγ. Ι. Πράτσικα, Ανθείας, Ευβοίας, ποτάμι Γλαύκου, Ακτή Δυμαίων. 8.Λόγω διεξαγωγής των εν λόγω αγώνων τροποποιούνται τα δρομολόγια των Υπεραστικών ΚΤΕΛ ως κάτωθι :

-Τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ Ν. Αχαΐας & Ζακύνθου: Από Πάτρα προς Δυτική Αχαΐα-Πύργο-Ζάκυνθο-Καλαμάτα θα διέρχονται από ΄Οθ. Αμαλίας, Γούναρη, Καλαβρύτων, Ακρωτηρίου, Γλαύκου, ΠΕΟ ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ. Από Πάτρα προς Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα διέρχονται από Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών.

 -Τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας θα διέρχονται από την οδό Αγ. Σοφίας, Αθηνών, Νόρμαν και διευκόλυνση κίνησης μόνο δύο λεωφορείων ωρών 15:45 και 17:45 στο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου από Νόρμαν έως επιβατικό σταθμό Π. Κανελλόπουλος.

-Τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ Κεφαλληνίας και Φωκίδας δεν επηρεάζονται. -Από τους διοργανωτές του αγώνα σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων, θα τοποθετηθεί η ανάλογη σήμανση αλλά και δίφρακτα, όπου απαιτείται για τη διακοπή της κυκλοφορίας.

-Επίσης από τους διοργανωτές του αγώνα θα τοποθετηθούν στις παράλληλες οδούς των απαγορεύσεων πληροφοριακές πινακίδες που θα δείχνουν την πορεία των οδηγών προς τις οδούς που θα διεξάγεται η κυκλοφορία και ειδικότερα:

-Στις διασταυρώσεις των οδών Κανελλοπούλου & Ν.Ε.Ο. Πατρών -Αθηνών, Αγίου Κωνσταντίνου & Νοταρά, Επιδαύρου & Νοταρά , Αγίας Σοφίας & Έλληνος Στρατιώτου, πληροφοριακή πινακίδα η οποία θα αναγράφει “ΟΔΟΣ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΛΕΙΣΤΗ”.

 -Στις διασταυρώσεις των οδών Όθωνος Αμαλίας & Δ. Γούναρη, Μπουμπουλίνας & Τριών Ναυάρχων, Αγίας Τριάδος & Ελ. Βενιζέλου, Μαιζώνος & Αρχ. Ιεορθέου, Ανθείας & Οδυσσέα Ελύτη πληροφοριακή πινακίδα η οποία θα αναγράφει “ΟΔΟΣ ΑΚΤΗ ΔΥΜΑΙΩΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΠΥΡΓΟ”.

Ροή ειδήσεων

Advertisement