Connect with us

Ποδόσφαιρο

Το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός δεν ολοκληρώθηκε ποτέ-Συνάδελφοι από ΜΜΕ της Αθήνας μιλούν στη «Γ»

Published

on

 

Η τύχη του στις δικαστικές αίθουσες

Των ΤΑΣΟΥ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Γ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού δεν ολοκληρώθηκε ποτέ ύστερα από την πτώση του Χουάνκαρ μετά από κροτίδα που «έσκασε» κοντά του.

Η τύχη του αγώνα αναμένεται να κριθεί στις δικαστικές αίθουσες, μετά την κλήση των ομάδων σε απολογία και πάντα με γνώμονα το φύλλο αγώνα και τα όσα αναφέρει εκεί ο διαιτητής, αλλά και τη γνωμάτευση του γιατρού του ντέρμπι.

Η «Γ» ανοίγει τον φάκελο ντέρμπι «αιωνίων» με απόψεις συναδέλφων από ΜΜΕ της πρωτεύουσας και τα όσα διαδραματίστηκαν προχθές στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».

Παράλληλα παραθέτουμε το ρεπορτάζ, που αφορά την ανάρτηση του ιατρού του αγώνα Χρήστου Γώγου, τι αναφέρει στο φ.α. ο Ιταλός διαιτητής και ποια είναι η έως τώρα κατάσταση του τραυματία Χουάνκαρ.

 

Μιχάλης Γκιουλένογλου (gazzetta. gr): «Συνηθίσαμε στη βία»

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Γκιουλένογλου, της ιστοσελίδας gazzetta. gr μιλώντας στη «Γ» ανέφερε: «Μας έχουν απασχολήσει πολλά, μετά το ντέρμπι των πενήντα λεπτών. Άλλο ένα που δεν τελειώνει στο γρασίδι ή στο παρκέ. Η ουσία όμως μπήκε ξανά στο ράφι. Ως συνήθως την αφήνουμε στην άκρη, ξεχασμένη, γιατί μάλλον συνηθίσαμε στις κροτίδες, στα λέιζερ, τα καπνογόνα, τη βία. Μας φαίνονται όλα κανονικά, μια δυστοπική νόρμα. Και αντί να ασχοληθούμε με αυτόν που έριξε την κροτίδα, μας «νοιάζει» ένα ματς και τρεις βαθμοί. Δυστυχώς συνηθίσαμε να μην ακολουθούμε τη λογική, για να μην κακοκαρδίσουμε προέδρους και… στρατούς και έτσι επιτρέπουμε στους λίγους να αισθάνονται ισχυροί. Μέχρι πότε; Μάλλον για πάντα, αφού και ένας νεκρός δεν (μας) άλλαξε τίποτα».

 

 

Δήμος Μπουλούκος (Mega): «Χαμένο το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ο δημοσιογράφος Δήμος Μπουλούκος του Mega μιλώντας στη «Γ» είπε: «Το μεγαλύτερο λάθος όσων ασχολούμαστε με το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι να αναζητούμε ποιος ευθύνεται για τη διακοπή του ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό και ποια ομάδα πρέπει να τιμωρηθεί. Γιατί κοιτώντας το δέντρο χάνεται το δάσος, καθώς ανεξαρτήτως κόκκινου ή πράσινου χρώματος, μία ακόμα μεγάλη πληγή άνοιξε στο σώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όποιος και να δικαιωθεί, ο μεγάλος χαμένος θα είναι το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς όλοι θα θυμόμαστε τον συγκεκριμένο αγώνα για τους λάθος λόγους και όχι για το ποδόσφαιρο που παίχθηκε. Επίσης, τα δεδομένα που θα δημιουργήσει η επερχόμενη δικαστική απόφαση είναι σίγουρο ότι θα αποτελούν μια βραδυφλεγή βόμβα που ανά πάσα στιγμή θα είναι έτοιμη να εκραγεί και να διαλύσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν δεν έχει ήδη διαλυθεί…».

 

Διονύσης Βερβελές: «Η λύση δεν θα έρθει από τις τιμωρίες στα γήπεδα»

Ο δημοσιογράφος Διονύσης Βερβελές μιλώντας στη «Γ» τόνισε: «Εκτίμησή μου είναι πως το όλο ζήτημα που ζούμε, δεν είναι θέμα γηπέδων και συμπεριφοράς των οπαδών. Είναι κοινωνικό το θέμα, πολύ βαθύτερο και σε αυτό, σίγουρα η λύση δεν θα έρθει από τις τιμωρίες στα γήπεδα. Πριν λίγο καιρό, ζήσαμε μία δολοφονία οπαδού της ΑΕΚ, του Μιχάλη. Έχει περάσει καιρός και δεν υφίσταται κάποια βελτίωση. Όσον αφορά στο κομμάτι της τιμωρίας, εκτιμώ ότι αν αυτό το ματς διακοπεί εις βάρος των «ερυθρολεύκων», θα δημιουργηθεί ένα δεδικασμένο και θα είναι πολλοί οι αγώνες που δεν θα ολοκληρωθούν στη συνέχεια. Μακάρι να αλλάξουν πολλά στην κοινωνία μας, αλλά μόνο αισιόδοξος δεν είμαι».

 

Γιώργος Μανταίος (ΑΠΕ-ΜΠΕ): «Μια τιμωρία, ρε παιδιά!»

Ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Γιώργος Μανταίος μιλώντας στη «Γ» ανέφερε: «Όταν λέμε τιμωρία, εννοούμε κανονική τιμωρία, όχι χάδι. Αν δεν πονέσει πραγματικά ένας σύλλογος, ένας πρόεδρος, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Η ιστορία με τις κροτίδες και το ρίσκο με τη ζωή φιλάθλων και παικτών κρατάει δεκαετίες ολόκληρες, από το 1986 όταν ο Χαράλαμπος Μπλιώνας άφηνε την τελευταία του πνοή στα τσιμέντα του Αλκαζάρ. «Ναι, όμως οι άλλοι δεν τιμωρήθηκαν» είναι η επωδός που ακούγεται συγχρονισμένα από τα στόματα όλων των οπαδών της ομάδας που βρίσκεται σε αντίστοιχη θέση. Να πρέπει να δικαιολογήσει να αδικαιολόγητα και να ερμηνεύσει τη νομοθεσία κατά το δοκούν, ώστε να αποφύγει την βαριά τιμωρία που προβλέπει ο νόμος. Είναι τόσο απλό. Ένας, μόνο ένας να πληρώσει πρώτος, μετά θα ξέρουν όλοι ότι ο δρόμος δεν έχει επιστροφή. Φανταστείτε ένα club με τη δυναμική του Ολυμπιακού να έχει τιμωρηθεί με μηδενισμό και αφαίρεση βαθμού και μετά να βρεθούν ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός σε αντίστοιχη θέση. Ποιος θα τολμήσει να κάνει τα στραβά μάτια; Ποιος θα προσπαθήσει να (παρ)ερμηνεύσει το νόμο, με τον οποίο τιμωρήθηκε ολόκληρος Ολυμπιακός; Η μεγάλη ευκαιρία είναι τώρα. Αλλιώς, οι κροτίδες θα συνεχίσουν να πέφτουν βροχή και αν κάποιος βρεθεί ανάσκελα θα μιλάμε για «την κακιά την ώρα». Θα ξέρουμε, όμως, ότι αυτό είναι ψέμα».

 

Ο ιατρός Χρ. Γώγος για Χουάνκαρ: «Ποτέ δεν άλλαξα την γνωμάτευσή μου»

Θέση στα όσα διαδραματίσθηκαν προχθές στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με πρωταγωνιστή και τον ίδιο, πήρε ο ιατρός του ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, Χρήστος Γώγος. Με ανάρτηση στον λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook, ο Έλληνας επιστήμονας τοποθετείται με σαφήνεια και εξηγεί τι πραγματικά συνέβη: «Προς ενημέρωση όλων των φίλων μου. Είμαι γιατρός αγώνων από το 1991 μέχρι σήμερα γιατί μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Έχω και την ιδιότητα του Αθλητιάτρου από την Ιταλία από τα τέλη της δεκαετίας του ’80. Έχω παίξει σε αμέτρητα ντέρμπι και έχω αντιμετωπίσει άπειρες καταστάσεις δύσκολες. Πρόσφατα η Ένωση με χρησιμοποίησε ως εκπαιδευτή της UEFA για τις κακώσεις ΑΜΣΣ. Το σημερινό με ξεπερνάει ως άνθρωπο και με λυπεί αφάνταστα. Λειτουργώ πάντα για το καλό των ασθενών μου. Έτσι λοιπόν δεν άλλαξα ποτέ την γνωμάτευση παρά μόνο περιέγραψα την προοδευτική βελτίωση της κλινικής του εικόνας ενώπιον και των ορθοπαιδικών συναδέλφων των δύο ομάδων. Όλα περιγράφονται σε δύο γνωματεύσεις, αγγλικά για τον διαιτητή και Ελληνικά για το κοινό και την εισαγγελέα. Έχουν γνώση και οι δύο ομάδες. Όσοι νομίζουν ότι έπιασαν λαβράκι είναι γελασμένοι. Κλείνω στεναχωρημένος για την καφρίλα κάποιων στα 3.000 τηλ. που μου εύχονταν να πάθω τα χειρότερα αλλά και για την ήδη πεθαμένη μητέρα μου. Λυπάμαι, μάνα».

 

Τι γράφει το φύλλο αγώνος του ντέρμπι

Την αδυναμία του γιατρού του αγώνα κ. Γώγου να αποφασίσει εάν ο Χουάνκαρ ήταν σε θέση να αγωνιστεί, μετά την κροτίδα που δέχθηκε στο 50ό λεπτό του ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (22/10), ενώ έκανε προθέρμανση, ανέφερε ως αιτία της απόφασής του να διακόψει οριστικά τον αγώνα, ο Ιταλός διαιτητής Φάμπιο Μαρέσκα, στο φύλλο αγώνος που συνέταξε μετά το ματς (στο ξενοδοχείο) και είδε το φως της δημοσιότητας χθες το πρωί. Αναλυτικά όσα αναφέρει στο φύλλο αγώνος ο Ιταλός διαιτητής: «Στο λεπτό 49 του δευτέρου ημιχρόνου αφού ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει, διέκοψα προσωρινά τον αγώνα, λόγω καπνογόνων που είχαν ανάψει από οπαδούς του Ολυμπιακού (η επανέναρξη του αγώνα θα ήταν πλάγιο για τον Ολυμπιακό, στην απέναντι πλευρά του πάγκου του Ολυμπιακού, στο κέντρο του γηπέδου). Ενώ διακόπηκε ο αγώνας, έπεσαν κροτίδες από οπαδούς του Ολυμπιακού. Έχω δει ότι ένας παίκτης του Παναθηναϊκού (Ν. 3 Πέρεθ Λόπες Χουάν Κάρλος – Χουάνκαρ), που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο, στην περιοχή προθέρμανσης ήταν πεσμένος στο έδαφος μετά τον θόρυβο των κροτίδων. Μετά από περίπου πέντε λεπτά, οι γιατροί αποφάσισαν να τον στείλουν στο ιατρείο και όλοι οι παίκτες και οι υπεύθυνοι της ομάδας του Παναθηναϊκού αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τον αγωνιστικό χώρο και να επιστρέψουν στα αποδυτήρια. Μετά από αυτό σφύριξα δύο φορές διακόπτοντας προσωρινά τον αγώνα, επιστρέφοντας στα αποδυτήρια. Λίγα λεπτά μετά την επιστροφή στα αποδυτήρια μίλησα με τον γιατρό και μου είπε ότι είχε προσωρινή απώλεια ακοής στο αριστερό του αυτί. Στα επόμενα 60 λεπτά, ο γιατρός του αγώνα επισκέφτηκε ξανά τον παίκτη, αλλά και πάλι δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος. Ο γιατρός του αγώνα δεν μπόρεσε να αποφασίσει αν ήταν ικανός ή όχι να αγωνιστεί, άρχισε λοιπόν να γράφει τη συνημμένη δήλωση στις 22.10 και την υπέγραψε 40 λεπτά αργότερα. Επειδή και οι δύο ομάδες πίεζαν τον γιατρό του αγώνα να αλλάξει την απόφασή του και επειδή είχαν περάσει περισσότερες από δύο ώρες από την προσωρινή διακοπή, γύρω στις 23:05 επικοινώνησα με τους συλλόγους, τον παρατηρητή της Super League και την αστυνομική αρχή, ότι από τη μεριά μου δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να ξαναρχίσει ο αγώνας».

 

Ο Χουανκάρ έχει υποστεί διάσειση λαβύρινθου

Ο Χουάνκαρ διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο «Υγεία» και τα αποτελέσματα του πρώτου κύκλου των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε, επιβεβαίωσαν τη σοβαρότητα της κατάστασης και του προβλήματος, καθώς προέκυψε πως έχει υποστεί διάσειση λαβύρινθου και μερική απώλεια ακοής στο αριστερό αυτί, με αποτέλεσμα να αισθάνεται συμπτώματα αστάθειας, ιλίγγου και ναυτίας μετά το συμβάν. Ο Ισπανός του Παναθηναϊκού παραμένει στο «Υγεία».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement