Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ηλεία: Έντονη ανησυχία για το «μπαράζ» διαρρήξεων στην περιοχή των Κρεστένων

Published

on

«Μπαράζ» διαρρήξεων έχουμε τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή των Κρεστένων (αλλά και σε Σαμικό και Πλουτοχώρι), από δύο τουλάχιστον άτομα, τα οποία κυκλοφορούν πιθανότατα με κλεμμένο αυτοκίνητο ή με αυτοκίνητο στο οποίο έχουν τοποθετήσει κλεμμένες πινακίδες.
Όπως έχουν καταγγείλει κάτοικοι της περιοχής, οι δύο – τουλάχιστον – άντρες (μπορεί να είναι και περισσότεροι), παρακολουθούν τα σπίτια και όταν οι ένοικοί τους λείπουν από αυτά, προχωρούν στη διάρρηξη και κλέβουν ότι πολύτιμο αντικείμενο βρουν (χρήματα και χρυσαφικά κυρίως), ενώ έχουν προκαλέσει και αρκετές φθορές σε πόρτες και μπαλκονοπαράθυρα, όπως φυσικά και σε ντουλάπες, έπιπλα κ.α.

Οι διαρρήξεις αυτές, όπως είναι φυσικό έχουν θορυβήσει τους κατοίκους των Κρεστένων, αλλά και των άλλων κοινοτήτων της περιοχής, οι οποίοι έχουν απευθυνθεί στην αστυνομία και ζητούν την άμεση εύρεση και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών, οι οποίοι δείχνουν πως ακολουθούν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο.

Από πηγές της αστυνομίας, μας αναφέρθηκε πως έχουν υπάρξει 4 κρούσματα διάρρηξης τους τελευταίους μήνες μόνο στα Κρέστενα (τα 3 από αυτά το τελευταίο 20ημερο), κάνει ότι είναι δυνατόν για την εύρεση και σύλληψη των δραστών και σύμφωνα με πληροφορίες έχει αρκετά στοιχεία για αυτούς, αφού εικάζεται ότι υπάρχει και αποδεικτικό υλικό και συγκεκριμένα βίντεο, όπου φαίνεται τόσο το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούν, όσο και κάποια από τα χαρακτηριστικά τους.

Πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, πιθανολογείται πως πρόκειται για δύο ψηλούς άντρες, χωρίς επαναλαμβάνουμε να αποκλείεται να είναι αυτοί περισσότεροι.
Επίσης, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, σε ένα από τα σπίτια τουλάχιστον στα οποία έγινε διάρρηξη, έχουν βρεθεί … ξένα δακτυλικά αποτυπώματα.

«Να βρεθούν οι δράστες για να επανέλθει η ηρεμία…»
Η εφ. «Πατρίς» μίλησε και με τον πρόεδρο της κοινότητας Κρεστένων Κώστα Δρακόπουλο, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι υπάρχει σίγουρα ανησυχία από τις τελευταίες διαρρήξεις που έχουν συμβεί στην περιοχή και θα πρέπει η αστυνομία να βρει γρήγορα τους δράστες, προκειμένου να ηρεμήσουν οι πολίτες, οι οποίοι όπως είναι φυσικό αυτή τη στιγμή κάθονται σε … αναμμένα κάρβουνα, αφού φοβούνται ότι θα είναι το δικό του σπίτι αυτό το οποίο θα χτυπήσουν το άμεσο μέλλον οι δράστες!

«Σίγουρα είναι μεγάλη ανησυχία των πολιτών της περιοχής, όταν γνωρίζουν ότι υπάρχουν αρκετά κρούσματα διαρρήξεων το τελευταίο χρονικό διάστημα και ελπίζουμε σύντομα να βρεθούν οι δράστες, προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία στην περιοχή» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Δρακόπουλος.

«Πήραν τα χρήματα από τον κουμπαρά των παιδιών μου»

Θύμα των θρασύτατων διαρρηκτών έπεσε και η Ε.Κ. που διαμένει στα Κρέστενα, από την οικία της οποίας αφαίρεσαν ακόμη και τα χρήματα που είχαν οι κουμπαράδες των μικρών παιδιών της!
Χαρακτηριστικά μας τόνισε.

«Μπήκαν στο σπίτι μου το προηγούμενο Σάββατο και μας πήραν χρήματα και αρκετά πράγματα αξίας, ακόμη και τα χρήματα που είχαμε στον κουμπαρά των παιδιών μου. Πέρα από εμάς, έκλεψαν και την κοπέλα που μένει από κάτω, της πήραν κοσμήματα, ενώ την προηγούμενη Πέμπτη, πριν από εμάς, είχαν κλέψει και άλλο σπίτι».

Σε ερώτησή μας αν υπάρχουν στοιχεία για το ποιοι είναι οι δράστες, η Ε.Κ. μας δήλωσε: «Εμείς δεν τους είδαμε τους δράστες, αλλά μια κυρία μας είπε πως ήταν δυο αδύνατοι ψηλοί με ένα αυτοκίνητο με κλεμμένες πινακίδες, ενώ υπάρχουν αναφορές και για ένα μαύρο βαν. Εγώ νομίζω ότι είναι οι ίδιοι δράστες. Η διάρρηξη στο σπίτι μου έγινε μέσα σε τρεις ώρες περίπου. Έφυγα στις 8.30 από το σπίτι και στις 11.00 που γύρισα, είχε ήδη γίνει η κλοπή. Και το ίδιο έγινε και σε ένα άλλο θύμα».

Επίσης η Ε.Κ. μας ανέφερε πως διαρρήξεις έχουν γίνει και σε άλλες περιοχές του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

«Στην Κρεστενα έχουν γίνει 4 διαρρήξεις, μέσα σε 10 ημέρες περίπου, αλλά έχουν γίνει και σε άλλες περιοχές, όπως στα Μακρίσια, στο Σαμικό, στο Πλουτοχώρι και ήδη τα θύματα έχουν πάει στην αστυνομία και το έχουν δηλώσει».

patrisnews.com

Ροή ειδήσεων

Advertisement