Connect with us

Ελλάδα

Συνέχιση των μέτρων στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και τον Νοέμβριο

Published

on

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε χθες, τη συνέχιση των μέτρων στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στον Νοέμβριο οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 25€/MWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται στα 60€/MWh για το σύνολο της κατανάλωσης και απορροφά το 100% του αυξημένου κόστους.

Επιπλέον για τους αγρότες, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 25€/MWh, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Η αξία της ενίσχυσης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες, τον Νοέμβριο, ξεπερνά συνολικά τα 32,2 εκατ. ευρώ.

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ 100% ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Για την ακρίβεια σε ρεύμα και τρόφιμα, την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ αλλά και για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Σχετικά με τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για το ρεύμα για τον μήνα Νοέμβριο ο κ. Μαρινάκης σχολίασε ότι με τις επιδοτήσεις «καλύπτεται 100% η αύξηση στα κοινωνικά τιμολόγια ώστε να μην πληρώσουν τα νοικοκυριά τις επικείμενες αυξήσεις».

 

Συγκεκριμένα για τη Θεσσαλία και τα μέτρα στήριξης στους πληγέντες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «έχουν δοθεί σε πάνω από 17.000 ανθρώπους οι αποζημιώσεις σε λιγότερο από ενάμιση μήνα. Το ποσό που έχει δοθεί ανέρχεται σε 72,6 εκατ. ευρώ».

Ερωτηθείς για το αν θα ξαναδοθούν επιδοτήσεις ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι «στο ρεύμα θα συνεχιστεί όταν υπάρχει αυξημένη ανάγκη. Για τα τρόφιμα όλο και περισσότεροι κωδικοί μπαίνουν στο «κάθε μέρα χαμηλή τιμή». Ο στόχος είναι οι 500 κωδικοί. Ήδη έχουν ξεπεραστεί οι 200» ανέφερε και πρόσθεσε ότι εντείνονται οι έλεγχοι για τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Στο ενδεχόμενο να ξαναδοθεί market pass απάντησε πως «εμείς πιστεύουμε στις μόνιμες παρεμβάσεις, όπως για παράδειγμα στο δημόσιο. Τον Απρίλιο θα έχουμε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, ώστε να φτάσουμε σταδιακά στα 950 και στα 1.500 μέσο μισθό και να εφαρμοστούν όσα έχουμε πει προεκλογικά».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement