Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επαφές του Αντιπεριφερειάρχη  Φ. Ζαϊμη με εκπροσώπους Περιφερειών και Δήμων από την Ευρώπη και την Κίνα 

Published

on

 

Στην έδρα της Επιτροπής Περιφερειών στις Βρυξέλλες προκειμένου να παρουσιάσει το έργο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην Κίνα, τη Βόρεια και Λατινική Αμερική αλλά και το ενδεχόμενο νέων συνεργασιών βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της τελικής εκδήλωσης του ευρωπαϊκού προγράμματος IURC. 

 Tο πρόγραμμα IURC, στο οποίο συμμετέχει η ΠΔΕ, στοχεύει στην προώθηση αστικής και περιφερειακής διεθνούς συνεργασίας μεταξύ ευρωπαϊκών εταίρων και εταίρων της Κίνας, Αυστραλίας, Αμερικής και Ασίας στους τομείς της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και καινοτομίας στο πλαίσιο της “Ευρώπη 2020”.

Η ΠΔΕ έχει εξωστρεφή χαρακτήρα και δηλώνει παρών σε ευρωπαϊκές διαπεριφερειακές πρωτοβουλίες που έχουν όφελος για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. «Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσαμε την μελέτη του εν λόγω έργου και τις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στην Περιφέρειά μας. Είναι σημαντικό να σχεδιάζουμε σωστά τα βήματα για την προώθηση των επιχειρήσεων της ΠΔΕ αλλά και να προβάλλουμε την περιοχή μας . Ταυτόχρονα, πρέπει να συσφίξουμε τις πολιτικές μας σχέσεις με απώτερο στόχο να ισχυροποιηθεί ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ευημερία κάθε κοινωνίας», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης και πρόσεθσε

«Η διπλωματία των πόλεων και των περιφερειών πέρα από τα στενά όρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει πολλά θετικά, ιδίως όταν έχει και την υποστήριξη χρηματοοικονομικων εργαλείων: Στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες με έργα, φέρνει πιο κοντά τους κατοίκους διαφορετικών χωρών, μειώνει τις εντάσεις και αποκλιμακώνει περιττές κρίσεις, βρίσκεται πιο κοντά και προσπαθεί να λύσει προβλήματα της καθημερινότητας που ακουμπούν άμεσα όλους τους πολίτες».

Στη συνεδρίαση προήδρευσε από κοινού ο ευρωβουλευτής  MarcosRos, σοσιαλιστής και μέλος της Ομάδας Urban και Εισηγητής για το Νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus και ο χριστιανοδημοκράτης Jan Olbrycht, Ευρωβουλευτής, πρόεδρος της ομάδας Urban ενώ συντόνισε ο RonaldHall, ανώτερος σύμβουλος της DG REGIO της Ευρωπαϊκής Επιτροπής . Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από την Υπηρεσία Εξωτερικής Πολιτικής και τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στις συναντήσεις  συμμετείχε και ο καθηγητής  & Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝ.ΒΙ.Σ), του ΕΚ «ΑΘΗΝΑ» Χρυσόστομος Στύλιος, καθώς το  ΙΝΒΙΣ βρίσκεται σε τελικό στάδιο σύναψης συμφωνίας συνεργασίας με αντίστοιχο φορέα από την περιφέρεια  της Hangzhou .

Ροή ειδήσεων

Advertisement