Connect with us

Ελλάδα

Χατζηδάκης: Δεν υπάρχει νέος φόρος, αλλά αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Published

on

Ο Κωστής Χατζηδάκης έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη με αφορμή το νέο νομοσχέδιο κατά της φοροδιαφυγής, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι, αλλά μέτρα για να πληρώσουν όσοι πρέπει.

Μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο στην εκπομπή Live News δήλωσε πως «ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που ανακοινώσαμε έχουμε και για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Δεν υπάρχει νέος φόρος, υπάρχει αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Δεν αλλάζουμε τους φορολογικούς συντελεστές, λέμε ότι υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή και επειδή το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει εισόδημα κάτω του μισθού του».

«Εφαρμόζουμε δίκαιη πολιτική. Δεν μπορούμε να ακούμε «κάντε κάτι για τη φοροδιαφυγή» κι όταν κάνουμε κάτι παρόμοιο με προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, να λέμε “όχι, να εφαρμόσετε μόνο τα ηλεκτρονικά εργαλεία”», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, για τα πρόστιμα ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ που επιβλήθηκαν σε εταιρείες, τόνισε ότι «κάνουμε μία πολυεπίπεδη προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος, με αυξήσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και ελέγχους της ΔΙΜΕΑ από το υπουργείο Ανάπτυξης. Μέχρι τώρα είχαν μπει μεγάλα πρόστιμα σε μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και τώρα πάμε και σε πολυεθνικές εταιρείες».

Ροή ειδήσεων

Advertisement