Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Σίγησε” η φωνή του αθλητισμού-“Έφυγε” από τη ζωή ο Βασίλης Γεωργίου

Published

on

Θλίψη στην Πάτρα, καθώς “έφυγε” στα 86 του χρόνια ο Βασίλης Γεωργίου. Ο Πατρινός δημοσιογράφος με τις θρυλικές περιγραφές, που είχε γράψει ιστορία με τις μεταδόσεις του και έμεινε στην ιστορία με τη ραδιοφωνική μετάδοση του αγώνα της ΑΕΚ με τη Σλάβια το 1968. Σύμφωνα με πληροφορίες, “έσβησε” από οξύ έμφραγμα, την ώρα που έβλεπε τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια, διέμενε στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο.

Ο Βασίλης Γεωργίου γεννήθηκε στην Πάτρα όπου τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Γ’ Γυμνάσιο και έπειτα σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και ραδιόφωνο.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην δημοσιογραφία το 1962 στο ραδιόφωνο και από το 1968 στην τηλεόραση, Το 1967 παρουσίασε μαζί με τον Γαβάκη την εκπομπή Ματιές στα Σπορ την πρώτη αθλητική εκπομπή στην Ελλάδα. Ήταν επίσης ο πρώτος Έλληνας δημοσιογράφος που μετέδωσε αγώνα
μπάσκετ και βόλεϊ.

Εργάστηκε για χρόνια στην ΕΡΤ, στο Κρατικό ραδιόφωνο και ήταν πρωτοπόρος στην εποχή του.
Έπαιξε μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο και ξεκίνησε την καριέρα του από το Σκαγιοπούλειο όπου μαζί του αγωνίστηκε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 195ι. Την ίδια χρονιά μεταγράφηκε στον αγαπημένο του Απόλλωνα, του οποίου φόρεσε τη φανέλα ως το 1959 και μαζί του κατέκτησε το τοπικό πρωτάθλημα του 1956 και του 1958 και αποτελούσε βασικό του παίκτη.

Το 1961 μεταγράφηκε στον Τρίτωνα Αθηνών, ενώ το 1963 επέστρεψε στην Πάτρα για λογαριασμό της Παναχαϊκής, στην οποία έκλεισε την καριέρα του.

Αγαπούσε παθολογικά τον Απόλλωνα, τον οποίο υπηρέτησε από διάφορα πόστα, αλλά ήταν και φανατικός φίλαθλος της ΑΕΚ.

Με την αείμνηστη σύζυγο του Κατερίνα, είχαν αποκτήσει έναν γιο, τον δημοσιογράφο Σωτήρη Γεωργίου

Ροή ειδήσεων

Advertisement