Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο ηλεκτροφωτισμός «ξεκλειδώνει» ψήφους

Published

on

Η χρήση της ‘νωπής’ εντολής στις κάλπες της 8ης αλλά και 16ης Οκτωβρίου για το δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο έχει προς το παρόν μόνο πολιτικό περιεχόμενο.

Το έργο παραμένει δύσκολο καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο που θα ψηφίσει προϋπολογισμό, τέλη και τεχνικό πρόγραμμα μέχρι τα τέλη του έτους είναι το ίδιο… σώμα που δεν ψήφισε τις εισηγήσεις τους ούτε το 2022, ούτε και το 2021, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στην υλοποίηση του δημοτικού έργου σχεδόν για μια 3ετία.
Εισάγοντας τις προτάσεις του το αμέσως επόμενο διάστημα στο δημοτικό συμβούλιο, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος θα κληθεί να ανέβει πάλι μια δύσκολη και κατά βάση, μοναχική, ανηφόρα. Κατά τις δύο κρίσιμες συναντήσεις που είχε πριν από λίγα 24ωρα, τόσο με τον Χρήστο Γούτο όσο και τον Κώστα Σπηλιόπουλο, , ο επανεκλεγείς δήμαρχος θέλησε να διερευνήσει τις προθέσεις τους, αν και οι δύο φαίνεται ότι έχουν ήδη καθαρή στάση.
Ο μεν Κώστας Σπηλιόπουλος έχει δώσει «ελευθέρας» στους συμβούλους να πράξουν κατά το δοκούν έως τα τέλη του έτους, επισημαίνοντας ότι ο δικός του ρόλος ξεκινά από την 1-1-2024, μέσα στη νέα σύνθεση του σώματος και με τακτική μια «δημιουργική αντιπολίτευση».
Ο Χρήστος Γούτος φαίνεται ότι δεν θα επιδιώξει, σε αυτή τη φάση, να βρεθεί μετωπικά απέναντι στον Δημήτρη Καλογερόπουλο. Αναμένοντας βέβαια από τη Δημοτική αρχή να κάνει τα πρώτο βήμα προς τη συναίνεση, με βάση τις προτάσεις που θα φέρει για τέλη και προϋπολογισμό.
Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο δήμαρχος θα πρέπει έγκαιρα να αξιολογήσει την κατάσταση και να κάνει το πρώτο βήμα που επιβάλει η συγκυρία ενώ δεν μπορεί να αφήσει το χρόνο να περάσει, όσο ακόμη είμαστε κοντά ακόμη στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση η οποία του προσφέρει το πολιτικό πλεονέκτημα.
Το «κλειδί» για να περάσουν τέλη και προϋπολογισμός φαίνεται ότι είναι το ίδιο, ο διαγωνισμός για τον ηλεκτροφωτισμό. Εφόσον το έργο προχωρήσει οριστικά, ξεμπλοκάρει στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ο προϋπολογισμός θα πάρει «ανάσα» άνω των 500 χιλ. ευρώ, άμεσα. Με αυτά τα χρήματα στην… άκρη στο δημοτικό ταμείο, «ψαλιδισμένα» από τα έξοδα αλλά και τον εργολάβο σχεδόν εγκατεστημένο, μπορεί να γίνουν κινήσεις τόσο όσον αφορά τα δημοτικά τέλη όσο και το τεχνικό πρόγραμμα!
Υπενθυμίζεται ότι η αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού με βασικό έργο την εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου led, σε κάθε γωνιά της πόλης, έχει ως σκοπό την αντικατάσταση του υπάρχοντος παλαιού και ενεργοβόρου δημοτικού φωτισμού με «έξυπνα» φωτιστικά, φιλικά προς το περιβάλλον.
Η επένδυση είναι 12ετής και θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικών πόρων, σε μία περίοδο κατά την οποία, το κόστος του ρεύματος έχει εκτοξευθεί.

Ροή ειδήσεων

Advertisement