Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ένας προβληματικός – έτσι κι αλλιώς – ποδηλατόδρομος

Published

on

Η Όθωνος Αμαλίας δεν ήταν ποτέ – τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον – ένας δρόμος που δεν προβλημάτιζε υπό συνθήκες σφοδρής βροχόπτωσης.

Πριν μερικά χρόνια μάλιστα, ο δήμος έσπασε ένα τμήμα του τοιχίου του παλιού λιμανιού, στο ύψος της Γεροκωστοπούλου, για να «απελευθερωθούν» τα νερά που είχαν καλύψει τον δρόμο και τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Ωστόσο, το νέο μικρό τοιχίο που δημιουργήθηκε για τον ποδηλατόδρομο, αποτελεί ένα ακόμα εμπόδιο στη διαφυγή των νερών. Και ο δήμος της Πάτρας κινητοποιήθηκε χθες για να κάνει τομές στο συγκεκριμένο τοιχίο, βλέποντας ένα πρόβλημα που πάντως είχε εμφανιστεί από την αρχή (τα νερά λίμναζαν στις άκρες του τοιχίου ακόμα και σε μικρές βροχοπτώσεις). Και αυτό μάλλον δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα, ενός έτσι κι αλλιώς προβληματικού ποδηλατόδρομου. Πιο πέρα, στην Ηρώων Πολυτεχνείου, μίκρυνε το πεζοδρόμιο για να γίνει ο ποδηλατόδορμος. Πεζοί, μικρά παιδιά, ακόμα και μητέρες με καροτσάκια, δεν καλούνται πια να διασχίσουν έναν επικίνδυνο δρόμο με λίγες διαβάσεις, αλλά και έναν ποδηλατόδρομο…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement