Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Θέατρο για όλους-Ενδιαφέρουσες παραστάσεις σήμερα στις θεατρικές σκηνές της Πάτρας

Published

on

Ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις ανεβαίνουν και σήμερα στις σκηνές της Πάτρας.

Συγκεκριμένα,
«Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ»
Η Τιμή και το Χρήμα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη ένα εμβληματικό έργο της
νεοελληνικής λογοτεχνίας παρουσιάζεται και σήμερα στις 20.00 στο Επίκεντρο+ από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Ο Κωνσταντίνος Θεοτόκης μέσα από της σπάνιας ομορφιάς γραφή του άλλαξε την
οπτική και την θεματολογία στα σύγχρονα ελληνικά γράμματα και έθεσε
πρωτόγνωρα για την εποχή του κοινωνικά θέματα που ακόμα και σήμερα
απασχολούν την κοινωνία μας. Μέσα από την ιστορία ενός έρωτα που
καταστρέφεται για την προίκα καταφέρνει με τη μοναδική διεισδυτική ματιά του να
μιλήσει για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, το δικαίωμα της στην εργασία και
την ελεύθερη επιλογή που θα πρέπει να έχει στον τρόπο που επιθυμεί να ζήσει.
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Αλέξανδρος Κουκιάς Κώστας Κουτρουμπής Νικόλας Τσίχλας
Τηλ. 2610 461050. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 ευρώ, Μαθητές, Φοιτητές, Άνεργοι και ΑΜΕΑ: 5 ευρώ. Ατέλεια για τους φοιτητές του τμήματος Θεατρικών Σπουδών.
«Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ»
Για δεύτερη ημέρα ανεβαίνει σήμερα στις 20.00 στις «Γραμμές Τέχνης» η παράσταση με την Κάτια Γέρου και τη Ναταλία Γεωργοσοπούλου, «Ο πόλεμος δεν έχει πρόσωπο γυναίκας» της βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας (2015) Λευκορωσίδας δημοσιογράφου και συγγραφέως Σβετλάνα Αλεξίεβιτς. Το βιβλίο της Σβετλάνα Αλεξίεβιτς είναι ένα πολυφωνικό ντοκουμέντο, μια εξομολόγηση της γυναικείας μνήμης από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Κυκλοφορεί σε μετάφραση Ελένης Μπακοπούλου από τις εκδόσεις Πατάκη.
Η «ΔΑΦΝΗ»
Ανεβαίνει και σήμερα στο θέατρο act στην Πάτρα στις 20.00 η «Δάφνη», το βραβευμένο έργο «Δάφνη» της Ραφαέλλα Μάρκους.
Ένα κουίρ παραμύθι για τον έρωτα, την αποδοχή, την επιβολή της εξουσίας και τελικά… την φωτοσύνθεση. Μια ιστορία για όλα όσα θα μπορούσαν να έχουν συμβεί διαφορετικά. Ένα σύγχρονο θρίλερ, γραμμένο μόλις το 2022, που συνδιαλέγεται με τον αρχαιοελληνικό μύθο της Δάφνης και του Απόλλωνα.
Μετάφραση & Ερμηνεία: Άρτεμις Γρύμπλα & Λίλα Μπακλέση
Σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα, Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής
Πληροφορίες-κρατήσεις: 2610272037 & 6936122263.
Εισιτήρια: 15€ (κανονικό) 10€ (μειωμένο).
Η «ΑΓΡΥΠΝΙΑ»
Ανεβαίνει και σήμερα στο «Μηχανουργείο Πολυχώρος Πολιτισμού», στις 20.00 το πρώτο θεατρικό έργο του Κώστα Μπουλμπασάκου «Η Αγρυπνία» σε σκηνοθεσία Γεράσιμου Ντάβαρη.
Μια καυστική σάτιρα για τα πάθη των ανθρώπων σε μια κοινωνία αλλοτριωμένη, φοβική και παραδομένη από κάθε αξία. Η περιουσία της υπερήλικης και άκληρης θείας που πεθαίνει λίγο μετά την κορύφωση της πανδημίας, γίνεται το μήλο της έριδος ανάμεσα στα πέντε ανίψια της, που σκαρφίζονται τάματα και υποσχέσεις εκ μέρους της εκλιπούσας, απουσία διαθήκης. Μια ιστορία απληστίας με πολλές ανατροπές και κοινωνικά μηνύματα στην σύγχρονη Ελλάδα της βολής, της απαξίωσης και της αναξιοκρατίας.
Παίζουν κατά σειρά εμφανίσεως: Διονυσία Καραμπουρνιώτη,Μάρθα Βλάχου-Πλιάκα, Γεωργία Μασσαρά, Χριστίνα Παπανικόλα, Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Γεράσιμος Ντάβαρης, Ηλίας Λαμπρόπουλος.
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ κανονικό, 10 ευρώ προπώληση(στο ταμείο του θεάτρου) -μειωμένο- ομαδικό άνω των 7 ατόμων.
Τηλέφωνο κρατήσεων 6937492516.
«ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ»
Η παράσταση «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» του Δημήτρη Ποταμίτη που είναι ιδανική για παιδιά από 5 έως 15 χρόνων ανεβαίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στη θεατρική σκηνή του Royal.
Οι «ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» είναι μία εξαιρετική διασκευή για παιδιά, των έργων του πατριάρχη της αττικής κωμωδίας. Ο Δημήτρης Ποταμίτης καταφέρνει, με υψηλή αισθητική και αμεσότητα θεατρικού λόγου, να μεταφέρει τα μηνύματα του Αριστοφάνη στους αυριανούς πολίτες του τόπου μας. Η παράστασή μας, θα εικονογραφήσει στη σκηνή, με έντονα χρώματα, την «Ειρήνη», τους «Αχαρνείς» και τον «Πλούτο».
Παίζουν οι ηθοποιοί : Αχιλλεοπούλου Ζαχαρή, Βαμβακάς Δημήτρης, Δημόπουλος Θάνος, Επιτροπίδης Γιώργος, Κοσμάτου Βιργινία, Λογαράς Γιώργος
Πληροφορίες και Κρατήσεις: 261 181 0524.
«ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ»
Συνεχίζεται στο θέατρο “όροφως” στις 18:00, ο «Αλυσοδεμένος Ελέφαντας” του Χόρχε Μπουκάι με τις Κατερίνα Καϊμά, Αγγελίνα Λάτση, Μαίρη Νταλαμάγκα. Ένα έργο το οποίο διαπραγματεύεται πόσο σημαντικό είναι να μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου και να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου. Το έργο απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους αλλά και σε όλη την οικογένεια. Εισιτήρια: 8€ (γενική είσοδος)
Πληροφορίες: 2611 810 983 & 6939 835 990.
«ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΡΑΛΛΟΥ»
“Το μεγάλο ταξίδι της Ραλλού” της Δήμητρας Λαρεντζάκη σε σκηνοθεσία Κατερίνας Τασσύ ανεβαίνει και σήμερα στις 12 μ. στο Επίκεντρο+.
Παίζουν: Φραντζέσκα Πολλάτου, Αλίκη Οικονομοπούλου
Γενική είσοδος: 10 ευρώ – παιδικό 8 ευρώ.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement