Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Να μείνουν οι Οργανισμοί και το «Καρναβάλι»-Αίτημα του Δήμου Πατρέων στο Υπουργείο Εσωτερικών- Στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα

Published

on

Η διατήρηση των νομικών προσώπων του Δήμου Πατρέων «Κοινωνικός Οργανισμός», «Δημοτική Βιβλιοθήκη- Πολιτιστικός Οργανισμός» και «Καρναβάλι Πάτρας» και η υποβολή σχετικού αιτήματος στο Υπουργείο Εσωτερικών, θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη, στις 3.30 το μεσημέρι.

Θυμίζουμε, ότι το Υπουργείο με εγκύκλιο του στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του συστήματος διακυβέρνησης των ΟΤΑ, καταργεί τα δημοτικά Νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τις κοινωφελείς επιχειρήσεις και τις σχολικές επιτροπές μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023 και μεταφέρει τις αρμοδιότητες τους στους Δήμους. Από την εγκύκλιο εξαιρούνται τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, τα δημοτικά ιδρύματα και τα ΔΗΠΕΘΕ.

Η δημοτική Αρχή της Πάτρας έχει ήδη εκφράσει την κάθετη αντίθεσή της με την κατάργηση των νομικών προσώπων, ενώ πρόσφατα ο Δήμαρχος, Κ. Πελετίδης είχε χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη απόφαση «ένα ακόμα βήμα για τη διαμόρφωση των Δήμων και των Περιφερειών σε ακόμα πιο εχθρικούς μηχανισμούς απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα. Εκτός των άλλων η εφαρμογή της συγκεκριμένης εγκυκλίου, προκαλεί και εύλογη ανησυχία, στους εργαζόμενους, καθώς η μεταφορά αρμοδιοτήτων γίνεται χωρίς να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για τη χρηματοδότηση και το προσωπικό».

«Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, σε κάθε περίπτωση, θα υπερασπιστεί, θα διεκδικήσει, την ικανοποίηση των κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών του πατραϊκού λαού. Δεν θα επιτρέψουμε, οι εργαζόμενοι στα Νομικά Πρόσωπα, να υποστούν τις αρνητικές συνέπειες από την εφαρμογή του Νόμου. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για επαρκή χρηματοδότηση, πρόσληψη μόνιμων εργαζόμενων, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της πόλης μας», είχε αναφέρει σε δηλώσεις του.
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή των Ροϊτίκων και των Βραχνεΐκων λόγω της κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου της Πατρών- Πύργου, η χωροθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, η συγκρότηση επιτροπών, κ.α.
ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ
Εξ άλλου μία ημέρα νωρίτερα, στις 11.30 το πρωί θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η αποσφράγιση και αξιολόγηση προσφορών για την ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου για τη «Δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης του Δήμου Πατρέων» του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού
715.418,00€, η ανοικτή δημοπρασία του έργου ενεργειακής αναβάθμισης 14ου Γυμνασίου Πατρών, κ.α.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement