Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η «Ciaran»…μας προσπέρασε-Βροχερός ο καιρός χθες στην Αχαΐα, χωρίς προβλήματα

Published

on

Συναγερμός λήξαν στην Αχαΐα για το νέο κύμα κακοκαιρίας «Ciaran» που πλήττει από το βράδυ της Παρασκευής τη χώρα μας.

Χθες στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή σημειώθηκαν βροχοπτώσεις, χωρίς ωστόσο, να προκληθούν προβλήματα, ενώ για προληπτικούς λόγους και εξαιτίας των κατολισθήσεων που προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, εκκενώθηκε ο οικισμός Βιλιβινιώτικα στη Ροδιά Αιγιαλείας. Συγκεκριμένα, από τους 17 κατοίκους, οι έξι μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο, δυο ηλικιωμένοι (ο 1 κατάκοιτος) στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και οι υπόλοιποι σε φιλικά/συγγενικά σπίτια, ώστε να μην κινδυνεύσουν σε περίπτωση σοβαρής επιδείνωσης του καιρού λόγω κατολίσθησης φερτών υλικών. Ο οικισμός Βιλιβινιώτικα βρίσκεται στην Ε.Ο. Αιγίου-Μαμουσιάς που παραμένει κλειστή προληπτικά, όπως κλειστή παραμένει και η Παλαιά Εθνική Οδός στη θέση Μετόχι, ενώ τα οχήματα εκτρέπονται μέσω Ελαιώνα και Ζαχλωριτίκων και βγαίνουν ξανά στην Παλαιά Εθνική Οδό πριν το Διακοπτό.
ΔΥΝΑΤΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΞΕΡΙΖΩΣΑΝ ΔΕΝΤΡΑ
Ωστόσο, χθες, λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, η Πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει σε εννέα περιπτώσεις κοπής δέντρων και κλαδιών.
Συγκεκριμένα δένδρα ξεριζώθηκαν στην περιοχή του Ακταίου και στην παλαιά εθνική οδό Πατρών-Πύργου, ενώ ένα τεράστιο κλαδί αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω σε σταθμευμένο Ι.Χ. στην οδό Ευμήλου, πίσω από τον Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέα.
Από την πτώση των δένδρων δεν κινδύνεψαν πολίτες,.
Επίσης, το πρωί, έκλεισε η πορθμειακή γραμμή Ρίου Αντιρρίου, ενώ για λίγη ώρα δεν διεξαγόταν η κυκλοφορία των οχημάτων και από τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΚΑΙΡΟΥ
Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο έκτακτων καιρικών συνθηκών, η κακοκαιρία αναμένεται ότι θα κρατήσει έως σήμερα το μεσημέρι με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα βορειοδυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά, τα βόρεια με επέκταση των φαινομένων προς τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και γρήγορη βελτίωση. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και το βράδυ πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και νυχτερινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου ως προς τις μέγιστες τιμές της, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα φθάσει τους 19 με 21 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 22 με 25 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement