Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σύγχρονο βρογχοσκοπικό εργαστήριο στο ΠΓΝΠ

Τι δηλώνει στη «Γ» ο Διευθυντής της, καθηγητής Αργύρης Τζουβελέκης

Published

on

Πραγματικότητα για το Πνευμονολογικό Τμήμα της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, ένα τελευταίας τεχνολογίας βρογχοσκοπικό εργαστήριο το 2ο στο είδος του που υπάρχει στην Ελλάδα.

«Είναι προφανές ότι δεν αποτελεί μόνον ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, το ότι η συνεχής προσπάθεια 3, 5 ετών να αποκτηθούν τα πλέον σύγχρονα «εργαλεία» ικανά για ακριβή βρογχοσκοπικό έλεγχο χιλιάδων καρκινοπαθών, παίρνει σάρκα και οστά. Δυστυχώς ο καρκίνος του πνεύμονα είναι ο 1ος τη τάξει καρκίνος με αποτέλεσμα να διαγιγνώσκονται 600 ασθενείς το χρόνο με καρκίνο του πνεύμονα», δηλώνει στην «Γ» ο Καθηγητής Πνευμονολογίας/ Διευθυντής του Πνευμονολογικού Τμήματος Αργύρης Τζουβελέκης.
Ειδικότερα ο Καθηγητής Τζουβελέκης επισημαίνει, ότι «η απόκτηση βρογχοσκοπικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας που όμοιο του υπάρχει μόνον στο Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ», μας εξοπλίζει με την δυνατότητα να παρέχουμε δωρεάν τις βέλτιστες υπηρεσίες υγείας, σε εκατοντάδες καρκινοπαθείς. Κατορθώσαμε κατόπιν άοκνων προσπαθειών να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση 370.000 ευρώ για την εξαγορά 2ου linear EBUS, radial EBUS, διαθερμίας, 2o cryo-APC, πλυντηρίου και ντουλάπα αποθήκευσης και 5 συμβατικών βρογχοσκοπίων, τα οποία και αναμένονται στην Κλινική σε 2 εβδομάδες και θα καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες όχι μόνο της Πάτρας και της Αχαΐας αλλά της ευρύτερης περιοχής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος Αξίζει να υπογραμμισθεί, ότι με τον συγκεκριμένο εξοπλισμό πέραν των δυνατοτήτων που παρέχει για ολοκληρωμένο και ακριβή έλεγχο, αφαιρεί την ταλαιπωρία μετακίνησης των ασθενών οι οποίοι για τις συγκεκριμένες εξετάσεις έπρεπε να μετακινηθούν σε άλλα Κέντρα εκτός των ορίων της περιφέρεια τους».
Καταλήγοντας, ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Καθηγητής Τζουβελέκης, απέδωσε θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι συνεισέφεραν «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, τον διοικητή του Νοσοκομείου ΠΓΝΠ Δημήτριο Μπάκο, τον διευθυντή Ιατρικής υπηρεσίας Καθηγητή Ευάγγελο Λιάτσικο, τον διευθυντή του Παθολογικού Τομέα Καθηγητή Περικλή Νταβλούρο και τον Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής Καθηγητή Μάρκο Μαραγκό και φυσικά όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και το υπουργείο υγείας που αναβαθμίζουν ένα καίριο τμήμα του πολύπαθου ΕΣΥ. Όπως κάνουμε καθημερινά έτσι και τώρα επιλέξαμε να προσπαθήσουμε για την λύση και όχι απλά να επισημάνουμε το πρόβλημα. Με σκληρή δουλειά και στοχοπροσήλωση μπορούμε συμμετέχουμε έμπρακτα στην αναβάθμιση των δημοσίων Νοσοκομείων. Γιατί μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας που μας πνιγεί από παντού παρηγοριέμαι ότι κάπου , σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά. Έχουμε πολλά να διορθώσουμε ακόμα όμως. Συνεχίζουμε Τέλος, ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλο το ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό του Πνευμονολογικού τμήματος του ΠΓΝΠ για τον αγώνα των τελευταίων 3, 5 ετών που αποδείχθηκε επαγωγικός και καταφέραμε να πετύχουμε την στόχευση».
ΤΕΤΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement