Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα:Εφιάλτες… ύψους 1.30 μ.-Ξεφεύγει η κατάσταση με τους ανήλικους Ρομά-Κίνδυνος επεισοδίων

Published

on

Βράδυ Σαββάτου, Αγυιά Πάτρας. Είκοσι άτομα, που βρίσκονταν σε κηδεία επιτίθενται σε ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ μετά από πληροφορία που είχαν πως ακινητοποίησε ανήλικο ρομά την στιγμή που μαζί με άλλα 4-5 «πιτσιρίκια» δημιουργούσαν πρόβλημα στη λειτουργία του καταστήματος.

Κάποια από τα ανήλικα είχαν φύγει όταν ο ιδιοκτήτης τους έβαλε τις φωνές και ειδοποίησαν τους δικούς τους. Μέχρι να φθάσει η Αστυνομία, ο ιδιοκτήτης είχε δεχθεί καταιγισμό χτυπημάτων αφού αρχικά είχε δοθεί η πληροφορία πως είχε «κλειδώσει» το ανήλικο, μέχρι να φθάσει το περιπολικό. Η σύζυγός του, που μίλησε στην «Γ» το διαψεύδει. Μέσα σε λίγα λεπτά έφθασαν τελικά δύο περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Αλλά ακόμη και μπροστά τους… έπεσε ξύλο! Πριν προλάβουν να παρέμβουν.

Το περιστατικό είναι ένα μόνο «δείγμα» του τι μπορεί να συμβεί με αφορμή την ανεξέλεγκτη πολλές φορές δράση ανηλίκων ρομά που σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν τον φόβο και τον τρόμο για καταστηματάρχες αλλά και διερχόμενους από διάφορα σημεία της πολης. Στο Νοσοκομείο εξακολουθεί να νοσηλεύεται άνδρας που δέχθηκε επίθεση από τρεις ανήλικους ρομά με στόχο την ληστεία, σπρώχθηκε, έπεσε στο έδαφος και χτύπησε στο κεφάλι. Πριν λίγες ημέρες δύο γυναίκες δέχθηκαν επίθεση και μάλιστα η μία στους «5 δρόμους»… βρέθηκε στο έδαφος! Όταν επιχείρησαν να της πάρουν χρήματα και μία αλυσίδα. Μία άλλη γυναίκα, στην ίδια γειτονιά… έχασε το πορτοφόλι της.
ΤΑ ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑΣ ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ
Πριν μερικές εβδομάδες, η Αστυνομία είχε μεταβεί σε κατάστημα ψιλικών στα Ταμπάχανα. Και εκεί ρομά επιχείρησαν να κλέψουν! «Γιατί πάλι σε μένα; Γιατί; Κάθε τρεις και λίγο παθαίνω ζημιά. Θα κλείσω» ούρλιαζε η ιδιοκτήτρια που ήταν σε απόγνωση! Καλούσε τους Αστυνομικούς… «να τα βάλουν μέσα». Κάτι που φυσικά δεν επιτρέπει ο νόμος, αφού είναι ανήλικα!
Όπως στην περίπτωση του ιδιοκτήτη του μίνι μάρκετ που «ακινητοποίησε» το ανήλικο, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει που μπορεί να φθάσει κάποιος όντας σε απόγνωση! Από το να κάνει έντονα παρατήρηση, να «κλειδώσει» κάποιο ανήλικο στην τουαλέτα π.χ ή ακόμη και να… χτυπήσει κάποιο! Και τότε η όποια παράνομη ενέργεια του ανήλικου… θα «γυρίσει» μπούμερανγκ!
ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ
Στην περιοχή της Αγίας Σοφίας ανήλικοι ρομά «επισκέπτονται» συχνά πυκνά, καταστήματα της περιοχής! Είδη ψιλικών αλλά και μετρητά… εξαφανίζονται ως δια μαγείας! Δεν είναι τυχαίο το ότι στην ίδια γειτονιά, 30χρονος μαχαιρώθηκε από… 13χρονα, όταν προσπάθησε… να τους συνετίσει! Εφερε ελαφρύ τραύμα στο μπράτσο αλλά και στο δέρμα κάτω από τη μασχάλη του. Τα ίδια ανήλικα πετούν πέτρες σε διερχόμενους οδηγούς. Όταν κάποιος –προ ημερών- σταμάτησε το όχημά του για να τους κάνει παρατήρηση… είδε μία πλαστική καρέκλα να εκσφενδονίζεται από τον 2ο όροφο του διαμερίσματος που διαμένουν και να «προσγειώνεται»… ξυστά δίπλα του.
Την ίδια ώρα, όπως λένε θύματα τέτοιων επιθέσεων ανηλίκων εγκυμονεί ο κίνδυνος «βεντέτας»! Αν δηλαδή τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν ή να καλέσουν Αστυνομία… δεν αποκλείεται να μαζευτούν στο σημείο… γονείς, συγγενείς και φίλοι του ανήλικου… με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον ίδιον και την περιουσία του.


Τσίτσικας: Η μία στις δυο καταγγελίες αφορούν ρομά
Τα «χτυπήματα» των ανηλίκων ρομά είναι πλέον «ρουτίνα» και για την τοπική Αστυνομία. Η οποία σπεύδει μεν αλλά… χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. «Η μία στις δύο καταγγελίες για έκνομες πράξεις σε ημερήσια βάση αφορούν ρομά» δηλώνει ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Χάρης Τσίτσικας. Ποιος δεν θυμάται την γυναίκα ρομά που είχε κλέψει 13 καταστήματα μέσα σε 25 ημέρες, είχαν οριστεί… 13 τακτικές δικάσιμοι, αφηνόταν κάθε απόγευμα ελεύθερη και… μετά από λίγο ξανάκλεβε! Την προφυλάκισαν όταν έκλεψε για… 14η φορά! Η Πολιτεία θα πρέπει να βρει τρόπους ώστε η κατάσταση να περιοριστεί. Γιατί αν ζήσουμε «αυτοδικίες», τότε μάλλον θα ζούμε καθημερινές «μάχες»! Όπως αυτή στην περίπτωση της Αγυιάς, το περασμένο Σάββατο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement