Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Αν καούμε σαν ποντίκια, θα «νίπτουν τα χείρας τους»

Published

on

Με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Πάτρας και τον εκπρόσωπό τους στην πρώτη συζήτηση για τη νέα κανονιστική του Δήμου Πατρέων, Γιάννη Πανταζόπουλο, αλλά και τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, τα έχουν βάλει κάτοικοι της οδού Ηφαίστου.

Μάλιστα προ ημερών έγιναν πυρ και μανία όταν ο κ. Πανταζόπουλος δήλωσε σε μέσο μαζικής ενημέρωσης της Πάτρας ότι «στην Ηφαίστου για παράδειγμα τα ασθενοφόρα και τα πυροσβεστικά δεν μπορούν να περάσουν έτσι κι αλλιώς από το σημείο»!
Την ίδια ώρα οι κάτοικοι υπενθυμίζουν στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη πως το καλοκαίρι του 2023 κινδύνευσαν από δύο πυρκαγιές σε καταστήματα της περιοχής.

«Ευτυχώς που οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν καλοκαιρινή περίοδο που η Ηφαίστου δεν ήταν γεμάτη, αφού έλειπαν οι περισσότεροι φοιτητές. Τι θα γινόταν αν η φωτιά εκδηλωνόταν… αυτό το μήνα για παράδειγμα»; Όπως δήλωσαν στην «Γ» σχεδόν σε όλο το μήκος του πεζοδρόμου ο διάδρομος που μένει ελεύθερος, έχει τέτοιο πλάτος που ένα ζευγάρι δεν μπορεί να περάσει περπατώντας.

«Πρέπει να πηγαίνει ένας ένας»! Και φυσικά τα πυροσβεστικά θα χωρούσαν αν δεν υπήρχε η «αναρχία» των τραπεζοκαθισμάτων. «Θα θρηνήσουμε κάποια στιγμή θύματα αλλά τότε θα είναι αργά» μας δηλώνει ο Μ.Ν. κάτοικος της περιοχής. «Το πρωί άνετα περνούν τα φορτηγά τροφοδοσίας. Σε αντίθεση με το βράδυ που το πυροσβεστικό δεν χωρά αφού… ο πεζόδρομος τελεί υπό κατάληψη»!

Oι κάτοικοι τονίζουν τα εξής: «Τα 3,5 μέτρα ελεύθερο πλάτος που πρέπει να μένουν ελεύθερα στον πεζόδρομο είναι Νόμος του Κράτους για την ασφάλεια των πολιτών!!!

Δυο φορές μέχρι τώρα κοντέψαμε να καούμε . Και δεν καήκαμε γιατί ήταν καλοκαίρι και δεν υπήρχε κατάληψη του πεζόδρομου από τραπεζοκαθίσματα κ. Δήμαρχε! Εάν δεν τον ενδιαφέρει τον κ Δήμαρχο τίποτα από όλα τα παραπάνω, ας μας αποζημιώσει για τις περιουσίες μας και την προσβολή προσωπικότητας και τις ψυχικές διαταραχές που υφιστάμεθα καθημερινά μην μπορώντας να ζήσουμε σας άνθρωποι, εγκλωβισμένοι μέσα στα ίδια μας τα σπίτια και να να του αφήσουμε το πεδίο ελεύθερο ¨Να δώσει μια νέα αισθητική¨ στην πόλη! Ας βγάλει επίσης, από τα συρτάρια του τις μηνύσεις που έχουν βεβαιωθεί από την αστυνομία και βεβαιώνονται καθημερινά, των ΚΥΑ της Ηφαίστου που λειτουργούν χωρίς άδεια ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων διότι το πλάτος του πεζόδρομου είναι μικρότερο από 4,5 μέτρα»!

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ “ΚΩΔΙΚΑΣ ΦΛΑΜΗΣ” ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement