Connect with us

Ελλάδα

Οι ελλείψεις στα νοσοκομεία Τι απάντησε ο ‘Άδωνις Γεωργιάδης, για την Πάτρα

Published

on

Πολλές είναι οι καταγγελίες που καταφθάνουν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ σχετικά με τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, μεγάλα είναι τα προβλήματα στα νοσοκομεία των Πατρών αλλά και της Ξάνθης και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας.
Σχετικά με τις σοβαρές αυτές ελλείψεις ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας χθες το πρωί στην εκπομπή «Αταίριαστοι» ανέφερε ότι τρέχουν διαγωνισμοί προσλήψεων ωστόσο, από τις 700 θέσεις που προκηρύχθηκαν οι 126 θέσεις κρίθηκαν άγονες, δηλαδή δεν δήλωσε ενδιαφέρον κανένας γιατρός.
Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε πως πράγματι στο νοσοκομείο της Ξάνθης υπάρχει μεγάλο πρόβλημα αφού όπως είπε λείπουν αναισθησιολόγοι.
Ωστόσο, υπογράμμισε πως οι ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού είναι ένα πρόβλημα σε όλη την ΕΕ.
, ανέφερε ότι «σήμερα έχουμε τον διπλάσιο αριθμό λειτουργούντων κρεβατιών ΜΕΘ σε σχέση με το 2019. Έχουμε 100% λειτουργούντα κρεβάτια ΜΕΘ».
Ο υπουργός Υγείας απάντησε και στο τι θα γίνει με τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για το επικουρικό προσωπικό που υπηρέτησε επί Covid λέγοντας ότι δεν πρόκειται να φύγει κανείς.
Τέλος, όσον αφορά στο γιατί επιτρέπεται η μετακίνηση εργαζομένων στην υγεία από τη θέση που εκείνοι επέλεξαν κατά την πρόσληψή τους σε συγκεκριμένες δομές ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «η κινητικότητα στο δημόσιο είναι ένα συνταγματικό δικαίωμα».
Μιλώντας σε συνέδριο, ανέφερε ότι το ΕΣΥ έχει καλούς γιατρούς, αλλά είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού.
Έρευνα που ήρθε στην δημοσιότητα από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο αναδεικνύει ότι μέσα σε ένα χρόνο έχουν διπλασιαστεί τα παράπονα των πολιτών από τις παροχές του ΕΣΥ. «Στην ίδια έρευνα έχει επιδεινωθεί και η κατάσταση στα ιδιωτικά νοσοκομεία, όχι μόνο στο ΕΣΥ. Έχει επιδεινωθεί ραγδαία όλος ο τομέας της Υγείας. Το ερμηνεύω ως μια αυτόματη επιστροφή στην συνήθη εικόνα που έχει το σύστημα υγείας μετά την πανδημία», εξήγησε ο κ.Γεωργιάδης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement