Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χαλάει ο καιρός

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από σήμερα έως και αύριο βράδυ στα δυτικά, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ.

Published

on

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το μεσημέρι μέχρι αύριο αργά το βράδυ με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά.

Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά προς τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

ΣΗΜΕΡΑ

α. Από το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

β. Από τις απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί η υπόλοιπη Στερεά και Πελοπόννησος, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα νότια τμήματα της Θεσσαλίας.

ΑΥΡΙΟ

α. Από τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νότια τμήματα της Ανατολικής Πελοποννήσου και τα Κύθηρα.

β. Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και πιθανόν την Θράκη.

γ. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα τα Δωδεκάνησα.

Β. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου μέχρι αργά το απόγευμα.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι από την Δευτέρα θα σημειωθεί μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και ο καιρός θα γίνει φθινοπωρινός.

«Να ετοιμάζεστε για χειμωνιάτικα ρούχα και στρώσιμο χαλιών», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ-1, Τάσο Αρνιακό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες σημειώθηκε κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, σε διάφορες περιοχές, μεταξύ των οποίων: Αμύνταιο 5ο, ορεινή Φωκίδα 6ο, Μέτσοβο 7ο, Νευροκόπι 4ο, Τρίπολη 8ο κ.α.

 

Σε επιφυλακή Περιφέρεια και Δήμοι

Λόγω των έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που σύμφωνα με τις

προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένονται στην περιοχή μας, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πατρέων, τίθεται σε 24ωρη επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα, σήμερα και αύριο.

Ο Δήμος Πατρέων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να:

  • Βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα.
  • Βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.
  • Περιοριστούν στις αναγκαίες μετακινήσεις.

Σε περίπτωση κινδύνου και προβλημάτων λόγω της κακοκαιρίας, οι πολίτες

παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό

κλήσης 199 – 112 ή την Αστυνομία στο 100.

Τέλος, οι δημότες καλούνται να επιδείξουν προσοχή στις μετακινήσεις τους,

ειδικότερα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Σε ανάλογη ετοιμότητα θα τεθούν επίσης οι Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και Δήμων της Αχαϊας, με επίκεντρο τις περιοχές, που έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα σε πρόσφατες κακοκαιρίες.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement