Connect with us

Πολιτική

Στην Αθήνα πιθανότατα η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου

Published

on

Συζητήσεις σε πλήρη εξέλιξη ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία για να γίνει η στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη η συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τουρκική αποστολή θα βρίσκεται στην Ελλάδα στις 7 Δεκεμβρίου.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν από καιρό συμφωνήσει το επόμενο τετ α τετ τους να γίνει στην Ελλάδα, αλλά ως τόπος συνάντησης αρχικά είχε επιλεγεί η Θεσσαλονίκη.

Οπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης Αθήνα και Άγκυρα βρίσκονται σε συζητήσεις προκειμένου η νέα συνάντηση των δύο ηγετών να γίνει στην πρωτεύουσα.

Η τελευταία φορά που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε έρθει στην Αθήνα ήταν το 2017 όταν ο Τούρκος πρόεδρος είχε αμφισβητήσει την συνθήκη της Λωζάνης.

Τον Τούρκο πρόεδρο αναμένεται να συνοδεύει πολυπληθή αποστολή με υπουργούς και άλλους αξιωματούχους.

Ο αριθμός των ανθρώπων που θα συνοδεύουν τον Ερντογάν δίνει το στίγμα της σημασίας που αποδίδεται πλέον στις διμερείς σχέσεις. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ αναμένεται να υπογραφούν και διάφορες συμφωνίες.

Να σημειωθεί ότι Μητσοτάκης και Ερντογάν είχαν συνάντηση τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών, κκ. Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν.

Ροή ειδήσεων

Advertisement