Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Θάνατος Φαίης Μπακογιώργου: Το παρελθόν της Πατρινής σπιτονοικοκυράς – Ήταν ο “εγκέφαλος” της συμμορίας;

Published

on

Με μία ομολογία και δύο αρνήσεις έκλεισε το πρώτο μέρος της ανακριτικής διαδικασίας για την υπόθεση της δολοφονίας της Φαίης Μπακογιώργου στην Κυψέλη, υπόθεση που αποκαλύφθηκε μετά τη μήνυση του πατέρα του θύματος και τις έρευνες που ακολούθησαν από τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της απολογίας της η 23χρονη σήμερα κατηγορούμενη, αδερφή του θύματος φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία της, υποστηρίζοντας ότι το έκανε, επειδή τη μισούσε.

Οι άλλες δύο κατηγορούμενες, η 53χρονη μητέρα και η 56χρονη σπιτονοικοκυρά Παγώνα Τσίχλα από την Πάτρα, που φιλοξενούσε την οικογένεια, αρνήθηκαν ότι έχουν οποιαδήποτε συμμετοχή στην αξιόποινη πράξη της ανθρωποκτονίας. Μάλιστα, η 56χρονη κατηγορούμενη φέρεται να δήλωσε ότι υπεραγαπούσε το θύμα και ότι ποτέ δεν της έκανε κακό.

Στο μεταξύ  υπήρχαν πληροφορίες πως ίσως η σπιτονοικοκυρά συνδέεται και με τον θάνατο ή με τη κακή μεταχείρισή του ενός γηραιού δικηγόρου ή με τον θάνατο μίας άλλης γυναίκας που η 56χρονη φρόντιζε.

Ενδέχεται η σπιτονοικοκυρά να είχε σχέσεις με έναν δικηγόρο, ο οποίος ήταν νομικώς εκπρόσωπος σε Δήμο της Αθήνας. Ο άνδρας αυτός έμενε στην Αμερική ενώ είχε μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Έτσι, σύμφωνα με μάρτυρες, η σπιτονοικοκυρά τον προσέγγισε και όπως φαίνεται συμμετείχαν από κοινού σε διάφορες απάτες. Μία από αυτές της απάτες αφορούσε την ιδιοποίηση ενός ακινήτου στην Κηφισιά από μία γυναίκα που έμενε στη Σουηδία. Η γυναίκα τους κατάλαβε και τους έκανε μήνυση.

Μετά έγινε ακόμα μία απάτη που αφορούσε μία γυναίκα που φρόντιζε η σπιτονοικοκυρά όπου μπήκαν σπίτι της και την έκλεψαν. Ο δικηγόρος αυτός φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό για αυτές τις απάτες και αποφυλακίστηκε. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ερευνάται εάν ο δικηγόρος πέθανε ή όχι στη φυλακή.

Η ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ

 

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΩΝΑ ΤΣΙΧΛΑ: Το παρελθόν της Πατρινής σπιτονοικοκυράς! Ηταν ο "εγκέφαλος" της συμμορίας που εκμεταλλευόταν την Φαίη;

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η αδίστακτη σπιτονοικοκυρά Παγώνα Τσίχλα ήταν η αρχηγός μιας συμμορίας που εκμεταλλευόταν ανυπεράσπιστες κοπέλες.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΩΝΑ ΤΣΙΧΛΑ: Το παρελθόν της Πατρινής σπιτονοικοκυράς! Ηταν ο "εγκέφαλος" της συμμορίας που εκμεταλλευόταν την Φαίη;

 

Τις εξέδιδε σε Πακιστανούς και τις έβαζε να στήνουν τροχαία ατυχήματα ώστε εκείνη να αρπάζει χρήματα από τους οδηγούς που ήθελαν να αποφύγουν μηνύσεις και αγωγές.

Το μυστήριο του θανάτου της Φαίης Μπακογιώργου προσπαθεί να λύσει ο κ. Χάρης Βεραμόν αλλά και η δικηγόρος του άτυχου πατέρα, Βούλα Δημητριάδου η οποία έχει κινήσει όλες τις νομικές διαδικασίες για να αποδοθεί δικαιοσύνη

Μιλώντας αποκλειστικά στο Law and Order ξετυλίγουν το μυστήριο του θανάτου της 23χρονης και αποκαλύπτουν το πότε θα έρθουν οι πρώτες συλλήψεις στην υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Χάρης Βεραμόν: «Τα φίδια πως θα βγουν από την τρύπα τους;»

•Πως θα χαρακτηρίζατε το περιβάλλον στο οποίο ζούσε η Φαίη Μπακογιώργου;

«Η Φωτεινή Μπακογιώργου κατοικούσε σε ένα αφιλόξενο, φρικιαστικό περιβάλλον. Το παρασκήνιο όμως είναι πολυσύνθετο, πολύπλοκο και με πολλά πλοκάμια, αλλά θα τα κόψουμε όλα».

•Είχατε μιλήσει για ένα κύκλωμα κακοποιών που προσπαθούσε να κλείσει τα στόματα στην υπόθεση της Φαίης καθώς οι γείτονες δεχόντουσαν καθημερινές απειλές, ισχύει ακόμη κάτι τέτοιο;

«Ναι ισχύει. Δεν κάνω ποτέ αυθαίρετες εικασίες. Οι γείτονες στην περιοχή ήταν τρομοκρατημένοι. Κανείς δεν ήθελε να μπλέξει. Ναι αλλά τα φίδια πως θα βγουν από την τρύπα τους;
Όσο κι αν κάποιοι από φόβο δεν θέλουν να μιλήσουν, τώρα δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς και κρατήστε το αυτό».

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΩΝΑ ΤΣΙΧΛΑ: Το παρελθόν της Πατρινής σπιτονοικοκυράς! Ηταν ο "εγκέφαλος" της συμμορίας που εκμεταλλευόταν την Φαίη;
Χάρης Βεραμόν

•Τα παιδιά της Φαίης για ποιο λόγο βρίσκονται σε ίδρυμα; Γιατί η οικογένεια Μπακογιώργου κρίθηκε ακατάλληλη;

«Τα παιδιά της Φαίης απομακρύνθηκαν (με εισαγγελική εντολή) λόγω του ακατάλληλου περιβάλλοντος στο οποίο δυστυχώς ζούσαν. Όλα ξεκίνησαν από μία καταγγελία που έγινε, διότι κάποιοι γείτονες παρατηρούσαν ότι τα παιδιά δεν μεγαλώνουν σε ένα υγιές περιβάλλον.

Τα παιδιά δεν έτρωγαν σωστά και ήταν παραμελημένα και η πολιτεία έχει χρέος να προστατέψει τα παιδιά. Όμως δεν δόθηκε καμία βάση στην κατάσταση της μητέρας και το κακό έγινε».

• Στην ίδια πολυκατοικία έμενε και άλλη μια γυναίκα η οποία πέθανε μυστηριωδώς, ποιες έρευνες έγιναν πάνω στη δική της υπόθεση;

«Ναι, πράγματι έμενε και μια άλλη γυναίκα και λέγεται Χριστίνα Πίσπα. Θέλω όλοι να μάθουν το όνομα της. Από την δική μου πλευρά αναζητήσαμε τον τόπο ταφής αρχικά. Έμαθα το backround της γυναίκας, την αιτία θανάτου όπως και πολλά άλλα για το ποια ήταν η θέση της στην υπόθεση. Έχουν ερευνηθεί πολλά και οι αρχές ξέρουν πως να το χειριστούν πλέον»

•Ο άνδρας που εμφανιζόταν στην τηλεόραση ως ο σύντροφος της Φαίης γιατί την άφηνε να βιώνει κάτι τέτοιο;

«Οι σύντροφοι της Φαίης δεν ήταν πραγματικές σχέσεις επί της ουσίας, πελάτες ήταν»

• Υπάρχει περίπτωση το κύκλωμα που δρούσε στην κυψέλη που εξέδιδε κοπέλες, έστηνε τροχαία ατυχήματα, να δρα ακόμη;

«Δεν γνωρίζω τι γίνεται. Από την δική μου πλευρά έχω ολοκληρώσει την έρευνα μου, έχω καταθέσει και είμαι ικανοποιημένος με τη δουλειά που έγινε. Όλα θα ξεβραστούν στην επιφάνεια. Λίγο υπομονή»

Βούλα Δημητριάδου: «H σπιτονοικοκυρά είναι μια πανούργα γυναίκα»

•Έρχεστε αντιμέτωπη με μια υπόθεση με ανεπίτρεπτα κενά ποια είναι η πρώτη σας αντίδραση;

«Με βάση αυτά που είχα πληροφορηθεί δημοσιογραφικά ξεκινώντας από την εκπομπή της κυρίας Νικολούλη και κατόπιν σε συνάντηση με τον πατέρα που παρείχε κάποιες πληροφορίες σε μένα και στο κύριο Χάρη που είχε αναλάβει την υπόθεση. παρατηρώ κάποια στοιχεία ότι έχρηζαν παραπάνω έρευνα και είδα και ένα πατέρα που ήταν στη χειρότερη συναισθηματική κατάσταση και περίμενε κάποιες απαντήσεις για το θάνατο της κόρης τότε μιλούσαμε για θάνατο και είπα από μέσα μου με βάση υποθέσεις που έχω αναλάβει ότι έτσι όπως βρέθηκε η σορός της Φαίης Μπακογιώργου, η υπόθεση παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια και όχι σε φυσικά αιτία θανάτου. Την υπόθεση την είχε αναλάβει η υποδιεύθυνση Κυψέλης η οποία όμως δυστυχώς δεν εκτέλεσε τις βασικές ενέργειες οι οποίες πιστεύω αν είχαν γίνει θα είχε λυθεί μέχρι σήμερα ο γρίφος»

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΩΝΑ ΤΣΙΧΛΑ: Το παρελθόν της Πατρινής σπιτονοικοκυράς! Ηταν ο "εγκέφαλος" της συμμορίας που εκμεταλλευόταν την Φαίη;
Βούλα Δημητριάδου

•Πότε αναμένονται νέες συλλήψεις ;

«Κατά τη συνάντηση με την εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση της είπα ότι εδώ είναι επαρκέστατο το υλικό να εκδώσετε εντάλματα για την κακοποίηση που υπέστη το θύμα εν ζωή. Μάλιστα τόνισα ότι η κακοποίηση συνιστάτο σε καθημερινό ξυλοδαρμό δηλαδή μια βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και υπήρχε πάρα τη θέληση δια της βίας σωματικής και της ψυχολογικής εξαναγκασμός σε έκδοση να πηγαίνει δηλαδή να εκδίδεται σε άνδρες αλλοδαπούς».

«Η Φαίη υπήρξε μάρτυρας στο θάνατο μίας άλλης γυναίκας»

«Στην παγίδα αυτού του κυκλώματος θεωρώ ότι έπεσε και μια άλλη γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας η Χριστίνα Πίστα, η οποία απεβίωσε μυστηριωδώς πριν από τη Φαίη. Μάλιστα θεωρώ ότι η Φαίη ήταν και μάρτυρας στον θάνατος της. Όσον αφορά τη Χριστίνα, σύμφωνα με μαρτυρίες την παρέλαβε το κηδειών και δεν ήρθε το ΕΚΑΒ όπως συνιστάται σε τέτοιες περιπτώσεις προκειμένου να ακολουθηθεί μια νόμιμη και ιατρική διαδικασία.
Ο Χάρης έκανε μια έρευνα και όπως προέκυψε τη συγκεκριμένη γυναίκα, η σπιτονοικοκυρά την προωθούσε σε επαιτεία ή την έσπρωχνε σε αυτοκίνητα με σκοπό να τραυματιστεί και να μην υπάρξουν μηνύσεις και αγωγές προχωρούσε σε κάποιες συμφωνίες και έπαιρνε κάποια χρήματα για να λύνεται η υπόθεση εξωδικαστικά. Μιλάμε για μια πολύ πανούργα γυναίκα. Η αλήθεια είναι ότι αν η υπόθεση αφορούσε ένα παιδί, κάποιου αλλού κυρίου, ίσως πολιτικού θα είχαν κινηθεί πιο γρήγορα οι διαδικασίες απλά μιλάμε για ένα ένα παιδί που βρέθηκε να επαιτεί με κομμένα τα μαλλιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε δεχθεί τόση κακοποίηση που είχε φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να περπατήσει».

L&O

Ροή ειδήσεων

Advertisement