Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ομοσπονδία Εμπόρων Ομαδικές προσφυγές κατά Χατζηδάκη και πρόταση για αποχή στις Ευρωεκλογές

Published

on

Σκέψεις για ομαδικές αγωγές κατά του Υπουργού Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη ακόμη αλλά και καταψήφιση της κυβέρνησης στις Ευρω-κάλπες του Μαΐου τέθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας (Ο.Ε.ΕΣ.Π).

Η Ο.Ε.ΕΣ.Π συντάχθηκε με την ομόφωνη απόφαση από πρωτοβάθμια σωματεία (Εμπορικούς Συλλόγους) της Περιφέρειας για 24ωρο «καθολικό λουκέτο» και στο εμπόριο, αυτή την Τετάρτη 22 του μηνός.
«Θα πρέπει να ορθώσουμε φωνή, με δυναμικές κινητοποιήσεις, μαζικά και αποφασιστικά, με πορεία και στην Αθήνα αλλά και να κινηθούμε νομικά ώστε να κάνουμε μαχητό το σκοπό μιας κίνησης που μπορεί να αναδείξει την αντισυνταγματικότητα του μέτρου» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΟΕΕΣΠ Λάμπης Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο «είναι ένας ‘φορολογικός οδοστρωτήρας’ που επιβλήθηκε για να γυρίσουν το κλειδί πολλές χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και να βγουν στην ανεργία πολλοί από τους αυτοαπασχολούμενους συναδέλφους και στην περιφέρειά μας».
«Για μερικές δεκάδες χιλιάδες ΑΦΜ που ευθύνονται για τη φοροδιαφυγή, στοχοποιούνται 1.000.000 φορολογικά μητρώα συναδέλφων. Πως πρόλαβε, την Τρίτη, το ΔΝΤ να δώσει τα εύσημα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στη χώρα ενώ η κυβέρνηση το βάζει στην… προμετωπίδα για να περάσει στην πλειοψηφία της κοινωνίας το τεκμαρτό;» αναρωτιέται και συμπληρώνει: «Ενόψει των Ευρωεκλογών μπαίνει ψηλά στην ατζέντα της Ομοσπονδίας η ενεργοποίηση των βουλευτών της περιφέρειας προκειμένου να πιέσουν να μην ψηφιστεί το νέο φορολογικό. Οι κάλπες που θα στηθούν τη άνοιξη είναι ένα ακόμη μεγάλο ‘όπλο’ στη δική μας ‘φαρέτρα’. Αν δεν συνδράμουν οι βουλευτές, οι μικρομεσαίοι έχουν τη δυνατότητα να ρίξουν ‘μαύρο’ στην κυβέρνηση».
Ο Εμπορικός
Το Δ.Σ. του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών αποφάσισε ήδη το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων την Τετάρτη ενώ θα συμμετάσχει, μαζί με άλλους φορείς των μικρομεσαίων και επαγγελματιών στη συγκέντρωση στη διασταύρωση των οδών Αγ. Νικολάου και Μαιζώνος ώρα 9.30 πμ. και στην συνέχεια θα μεταβούν μαζικά στο Συλλαλητήριο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών στην πλ. Γεωργίου ώρα 10.30 πμ. δηλώνοντας την εναντίωσή του στο φορολογικό νομοσχέδιο που εξήγγειλε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
«Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών έρχονται σε ευθεία αντίθεση με όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την μη επιβολή νέων φόρων αλλά αντιθέτως για ελάφρυνση. Η επιστροφή στο μέτρο για την φορολόγηση με αντικειμενικά κριτήρια εκτός από άδικη είναι και αναχρονιστική και αποτελεί ουσιαστικά αποδοχή αποτυχίας για τον έλεγχο της φοροδιαφυγής παρά την πληθώρα ηλεκτρονικών μέσων και διασταυρώσεων» ανακοίνωσε χθες ο Εμπορικός Σύλλογος.
Κλείνουν οι Αργυροχρυσοχόοι
Τη συμμετοχή στο 24ωρο καθολικό «λουκέτο» ανακοίνωσε χθες και επίσημα ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοποιών Αχαΐας. Ο Σύνδεσμος καλεί τα μέλη του σε συμμετοχή στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις με απεργία του κλάδου για το νέο φορολογικό Νομοσχέδιο
«Προτρέπουμε τα υπόλοιπα Σωματεία να λάβουν παρόμοιες αποφάσεις και να συμμετάσχουν στην 24ωρή απεργία, ούτως ώστε να δώσουμε δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις, διατρανώνοντας την αντίθεσή μας στο νέο άδικο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο με οριζόντιους όρους και μην υπολογίζοντας τις ιδιαιτερότητες του κάθε κλάδου τους ωθεί στον αφανισμό καθώς και σε πρωτοφανή στοχοποίηση» σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.
Ανοικτά Καφέ και Εστιατόρια
Με ομόφωνη απόφασή του ο ΣΚΕΑΝΑ (Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας, κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις αυτή την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. «Καλούμε όλα τα μέλη του συλλόγου να λάβουν μέρος στην πορεία διαμαρτυρίας κατά της στοχοποίησης των ελεύθερων επαγγελματιών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά αλλά θα διευκολυνθούν όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην πορεία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement