Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κάλεσμα της Εύης Χριστοφιλοπούλου από την Πάτρα για τις Ευρωεκλογές – “Να μην απσοταθεροποιηθεί η χώρα μας”

Published

on

Κάλεσμα συστράτευσης για την μεγάλη μάχη της 9ης Ιουνίου για να παραμείνει η Νέα Δημοκρατία σταθερά μπροστά, τολμηρά και ψηλά απηύθυνε από τα γραφεία της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας, η υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ Εύη Χριστοφιλοπούλου. Την υποψήφια Ευρωβουλευτή της ΝΔ προλόγισε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας Αντώνης Κουνάβης κάνοντας λόγο για μια «κυρία της πολιτικής» με γνώσεις και λόγο, η οποία αξίζει να εκπροσωπήσει την χώρα μας στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Οι αρχές, οι αξίες, το μεγάλο μεταρρυθμιστικό έργο της ΝΔ ήταν η αιτία η Εύη Χριστοφιλοπούλου αποφάσισε να προσχωρήσει στην μεγάλη μας οικογένεια. Την υποδεχόμαστε στα γραφεία μας μέσα από την καρδιά μας και αξίζει να την στηρίξουμε στις εκλογές της 9ης Ιουνίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουνάβης, με την ίδια να παίρνει την σκυτάλη, κάνοντας μια προσωπική αναφορά για την προσχώρησή της στην «καινούργια της παράταξη» στην Νέα Δημοκρατία.

«Τον Μάιο του 2023 έχοντας αποστασιοποιηθεί από την πολιτική και έχοντας γυρίσει πίσω στα πανεπιστημιακά μου καθήκοντα, εδώ στο ΕΑΠ, γνωρίζοντας ποιος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έχοντας την εμπειρία της συγκυβέρνησης Βενιζέλου – Σαμαρά, θεώρησα χρέος μου να πω δημόσια τους λόγους για τους οποίους στηρίζω την Κυβέρνηση της ΝΔ. Το επόμενο βήμα ήταν να γίνω μέλος του κόμματος και μετά ήρθε η τιμητική πρόσκληση του Προέδρου για να ενταχθώ στο Ευρωψηφοδέλτιο», είπε η ίδια δηλώνοντας συγκινημένη από την θερμή υποδοχή στα γραφεία του κόμματος στην Πάτρα και ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους.

Στην ομιλία της εστίασε στις μεγάλες προκλήσεις και τις απειλές της χώρας μας για να καταδείξει τη σπουδαιότητα που έχει η κάλπη της 9ης Ιουνίου εφόσον το διακύβευμα είναι η ισχυρή θέση της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό χάρτη.

Αναφέρθηκε στην συνεργασία που είχε στο παρελθόν με τον νυν Πρωθυπουργό και τόνισε πως «είναι μεγάλο ζητούμενο για το πολιτικό μας σύστημα σήμερα να έχουμε ηγέτη που να μπορεί να παραδέχεται αστοχίες και να λέει ξεκινάμε από την αρχή. Αυτός ο ηγέτης και αυτή η παράταξη έχει δώσει διαπιστευτήρια στην Ευρώπη» σημειώνοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να έχει μια δυνατή ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο για να έχει ισχυρή παρουσία η χώρα μας στην Ε.Ε.

Υπογράμμισε την αναγκαιότητα να μην υπάρχει ψήφος διαμαρτυρίας στις προσεχείς εκλογές του Ιουνίου γιατί διακυβεύεται το μέλλον της πατρίδας μας, δίνοντας έμφαση στις πολιτικές που θα πρέπει να εφαρμοστούν, όπως πράσινης μετάβασης, εξασφάλιση πόρων μέσω του Ταμείου Συνοχής για υποδομές και προγράμματα όπως Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και πολιτικές που βοηθούν στην ποιότητα ζωής των πολιτών, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Ψηφίζουμε Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και ΝΔ, αλλά και ανθρώπους ικανούς να διαπραγματευθούν στην Ευρώπη, να γνωρίζουν, να μπορούν να διεκδικούν και να επεξεργάζονται πολιτικές που βελτιώνουν τη ζωή μας», συνέχισε.

Ανέλυσε επίσης την θέση της χώρας μας στο διεθνές γίγνεσθαι και εκτός από τους ευρωπαϊκούς λόγους υπάρχουν έδωσε έμφαση και στους εθνικούς που—όπως είπε-  μας ωθούν για να προσέλθουμε στις κάλπες των Ευρωεκλογών για να μην αποσταθεροποιηθεί η χώρα μας, ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση.

Αναφέρθηκε στο 3ο μνημόνιο λέγοντας «σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω ότι το ψηφίσαμε τότε για να μείνουμε στην Ευρώπη, αλλά ήταν επιλογή του Α. Τσίπρα» και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει τον δικομματισμό, ενώ στηλίτευσε την τοξικότητα, τον λαϊκισμό, την ακραία ρητορική που υπάρχει, αλλά και «το αδιανόητο που ζήσαμε στην Βουλή», σχολιάζοντας την χθεσινή επίθεση μέσα στο Κοινοβούλιο.

Α. ΚΟΥΝΑΒΗΣ: «ΘΑ ΟΡΓΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ»

Τέσσερα κλιμάκια με επικεφαλής τους τρεις βουλευτές και τον ίδιο θα οργώσουν το αμέσως επόμενο διάστημα τον νομό Αχαΐας ενόψει των κρίσιμων Ευρωεκλογών. «Θα οργώσουμε τον νομό από άκρη σε άκρη» ανέφερε εμφατικά ο πρόεδρος, λέγοντας πως «θα πάμε παντού προκειμένου να επικοινωνήσουμε το μεγάλο μεταρρυθμιστικό έργο της Ν.Δ. και του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί η μάχη των Ευρωεκλογών είναι κρίσιμη και η σημασία τους είναι μεγάλη καθώς θα εξαρτηθεί η πορεία της χώρας μας, η σταθερότητα και η αναπτυξιακή προοπτική για τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο κ. Κουνάβης, σημειώνοντας πως οι όποιες μέχρι σήμερα αστοχίες και τα λάθη μετά την 9η Ιουνίου θα διορθωθούν.

«Η Ελλάδα του 2019 και δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2024. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα που δείχνει το μέλλον της χώρας μας», κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας.

ΕΛΕΝΗ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement