Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε απεργιακό κλοιό και η Πάτρα-Κατεβάζουν ρολά την Τετάρτη εμπορικά καταστήματα, ενώ χειρόφρενο τραβούν και τα ταξί

Published

on

«Φωτιά» έχει ανάψει στο εμπόριο, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους αυτοαπασχολούμενους το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση.

Μεθαύριο Τετάρτη έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία, στη διάρκεια της οποίας τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, όπως επίσης, τα αρτοποιεία και τα κομμωτήρια, ενώ χειρόφρενο τραβούν και τα ταξί.
Μάλιστα, σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι εκπρόσωποι των σωματείων που συμμετέχουν στην απεργία θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών.
Για την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στις 10.30 το πρωί, ενώ θα ακολουθήσει πορεία.
Ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας ζητά την άμεση απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου, την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, την άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, ο οποίος θα τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της επιχείρησης και τους προμηθευτές της και τη θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους, κατ’ αναλογία όσων ισχύουν για τα φυσικά πρόσωπα.
ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή τους, τα μέλη της Συντεχνίας Αρτοποιών Πάτρας και του Συνδέσμου Βιοτεχνών – Υδραυλικών Αχαΐας ανακοίνωσαν πως «στις 22 Νοέμβρη κλείνουμε καταστήματα, βιοτεχνίες και γραφεία. Συμμετέχουμε στη μεγάλη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Γεωργίου», με αίτημα την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου.
Στην απεργία συμμετέχει και ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Ν. Αχαΐας, ενώ και η ΟΕΒΕΣΝΑ απευθύνει κάλεσμα
για συμμετοχή στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για το νέο φορολογικό Νομοσχέδιο.
Υπενθυμίζουμε ότι απόφαση για 24ωρη απεργία έχουν πάρει τα μέλη του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν. Αχαΐας «Ο ΒΑΤΤ», ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Κουρέων – Κομμωτών Μανικιούρ – Πεντικιούρ Ν. Αχαΐας «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ».
Παράλληλα, στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας θα πάρει μέρος και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας.

«Στοπ» και από τα ταξί

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Πατρών και Περιχώρων «Ο Άγιος Χριστόφορος» θα συμμετέχει στην 24ωρη απεργία από τις 05:00 το πρωί της Τετάρτης ως τις 05:00 το πρωί της Πέμπτης. Η απεργία θα είναι καθολική, ενώ δεν θα εκτελεστούν τα σχολικά δρομολόγια.
Στην Πάτρα, στις 8:30 το πρωί της Τετάρτης θα γίνει προσυγκέντρωση στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο με τα ταξί και θα ακολουθήσει πορεία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να παραδώσουν ψήφισμα. Κατόπιν θα επιστρέψουν πεζοί στο κέντρο της πόλης και θα συμμετέχουν μαζί με τα άλλα σωματεία και την στην κινητοποίηση που θα γίνει στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου.

 

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, στέκεται για μια ακόμα φορά στο πλευρό των εργαζομένων, των επαγγελματιών, των μικρομεσαίων και των αυτοαπασχολουμένων, που βιώνουν το βάρος της ληστρικής φορολογικής πολιτικής.
Το νομοσχέδιο της φοροεξόντωσης, έχει στόχο τους αυτοαπασχολούμενους, που έτσι και αλλιώς η κυβέρνηση τους θεωρεί μειονέκτημα και διαρθρωτικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας.
Η Δημοτική Αρχή στηρίζει την 24ωρη απεργία, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στη διάρκεια της οποίας τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, όπως επίσης, τα αρτοποιεία τα κομμωτήρια, τα καταστήματα εστίασης, ενώ χειρόφρενο τραβούν και τα ταξί.
Θα συμμετέχει και στην προγραμματισμένη συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, στις 10.30 το πρωί.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement