Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

 Εκταμιεύθηκαν 1290 δάνεια μέσα σε 4 μήνες!

Και η Πάτρα στις πόλεις με την μεγαλύτερη ζήτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» όπως ανέφερε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής, Σοφία Ζαχαράκη

Published

on

Τέλος Δεκεμβρίου θα ανοίξει η πρόσκληση για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μέσω του οποίου επιδοτείται το 40 % των δαπανών έως 10.000 ευρώ για αναβάθμιση κλειστών κατοικιών τα οποία θα διατεθούν για μίσθωση πρώτης κατοικίας, όπως ανακοίνωσε χθες από την Πάτρα η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Η κα Ζαχαράκη παρουσίασε το πλέγμα των μέτρων της κυβέρνησης για την στεγαστική πολιτική δίνοντας έμφαση στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» ύψους 2,2 εκατ. ευρώ που βρίσκεται σε εξέλιξη μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. και η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Αχαΐας με θέμα: «Ακίνητη Ιδιοκτησία: Οικονομία και Κοινωνία» στο πλαίσιο του 26ου Forum Ανάπτυξης.

Παρουσίασε, δε τα στοιχεία που δείχνουν αύξηση στις εκταμιεύσεις στο πρόγραμμα «Σπίτι μου», επισημαίνοντας τα εξής: «Έχουμε εκταμίευση 1290 δάνεια μέσα σε 4 μήνες και η ροή είναι αυξημένη τις τελευταίες εβδομάδες που ανέρχονταν σε 880 δάνεια. Η μεγαλύτερη ζήτηση προέρχεται από άτομα με μέσο όρο ηλικίας 35 ετών και καταγράφεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα» ενώ τόνισε πως ακολουθούν 1900 αιτήσεις και 9.620 υπαγωγές.

Αναφέρθηκε επίσης στα προγράμματα «Στέγαση και Εργασία», «Κάλυψη» μέσω του οποίου το Δημόσιο θα καταβάλλει το ενοίκιο για ευάλωτες οικογένειες σε 44 Δήμους της χώρας (η Πάτρα δεν συμμετέχει όπως είπε) και «Κοινωνικής αντιπαροχής» για την αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου που θα ξεκινήσει το 2024.

Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα ελκυστικός  προορισμός για επενδύσεις σε ακίνητα.

Ο π. Ευρωπαίος Επίτροπος, τ. Υπουργός και νυν βουλευτής Ηλείας Δημήτριος Αβραμόπουλος ανέφερε ότι η Ελλάδα σήμερα είναι ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις σε ακίνητα, γεγονός που έχει εκτινάξει στα ύψη τις τιμές των ακινήτων. Όπως είπε, 15.000 Ισραηλινοί έχουν έρθει στην Ελλάδα για να αγοράσουν σπίτια στις Κυκλάδες και σημείωσε πως η πολιτεία συνεκτιμά όλα τα δεδομένα και παίρνει τα αναγκαία μέτρα.

Μίλησαν επίσης ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς, η Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας –ΕΙΑΝΑ Κυριακή Αθανασιάδη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Θάνος Ζούπας κ.α.

 

Πανεπιστήμιο Πατρών: Οι δράσεις εξωστρέφειας και τα βήματα  προς τα εμπρός

Οι δράσεις διεθνοποίησης και εξωστρέφειας που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο Πατρών, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που υλοποιεί, αλλά και οι  Διεθνείς Κατατάξεις, ‘όπως επίσης οι συμμετοχές σε Patras IQ και Welcome UP παρουσιάστηκαν εκτενώς στη συνεδριακή ημερίδα που πραγματοποίησε σήμερα το Πανεπιστήμιο Πατρών στο πλαίσιο του Forum Ανάπτυξης.

Ο Αλέξανδρος Κατσαούνης, Καθηγητής Τμήματος Χημικών Μηχανικών μίλησε για τις πρωτοποριακές δράσεις που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Πατρών για τις συνεργασίες που συνάπτει σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Αίγυπτο, Κίνα

Από την γνώση στην επιχειρηματικότητα μέσω της καινοτομίας» είναι το θέμα που ανέπτυξε ο Δημήτριος Μούρτζης, Καθηγητής Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ερευνών και Επιστημονικά Υπεύθυνος Patras .

Μίλησαν ακόμη οι Θανάσης Καραλής, Γεώργιος ΚυριακούΠαύλος Αβραμίδης, Καθηγητής Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης παρουσίασε τα αποτελέσματα του  «Welcome UP 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανακοινώσεις από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα, οποίος όπως είπε προγραμματίζονται για το 2024, συνέδριο για τις διεθνείς κατατάξεις.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement