Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διασώθηκε, προσωρινά… από την κατεδάφιση το αλιευτικό καταφύγιο στο Κρυονέρι Ακράτας

Published

on

Παράταση στην αγωνία σε σχέση με την τύχη του αλιευτικού καταφυγίου στο Κρυονέρι χθες Τετάρτη το πρωί, μετά από μια ακόμη επιχείρηση κατεδάφισης η οποία ματαιώθηκε πάλι για τυπικούς λόγους.

Αυτή τη φορά στο χώρο δεν εμφανίστηκε ο εργολάβος ο οποίος έχει αναλάβει το έργο για λογαριασμό της Αποκεντρωμένης διοίκησης ο οποίος μάλιστα, όπως έγινε γνωστό χθες, προχώρησε και σε διάλυση της εργολαβίας. Το αποτέλεσμα είναι πλέον ότι η Αποκεντρωμένη είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στην προκήρυξη νέας εργολαβίας. Διαδικασία η οποία ουσιαστικά εξασφαλίζει χρόνο προκειμένου να γίνουν κινήσεις οριστικής αποτροπής των σχεδίων υλοποίησης του οριστικού πρωτοκόλλου για διάλυση αυθαίρετης κατασκευής που έχει εκδοθεί υπηρεσιακά.

Στο χώρο χθες το πρωί βρέθηκαν πάντως για μια ακόμη φορά αλιείς και κάτοικοι της Ακράτας που ζητούν να μην προχωρήσει η κατεδάφιση.

Στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας ελήφθη ομόφωνη απόφαση με την οποία ο δήμος ζητά εκ νέου τη διατήρηση (νομιμοποίηση) του καταφυγίου και την αναβάθμιση μάλιστα καθώς ήδη εδώ και χρόνια ο πυθμένας και η είσοδος έχει περιοριστεί από τις προσχώσεις, συνέπεια της απαγόρευσης οποιασδήποτε παρέμβασης στο σημείο.

«Η εξέλιξη μετά την διάλυση της εργολαβίας μας ικανοποιεί μόνο κατά μέρει, θα πρέπει να πάμε σε οριστική διευθέτηση του προβλήματος καθώς οι καιρικές συνθήκες και η εγκατάλειψη ‘δουλεύουν’ από μόνες τους την ‘εργολαβία’ της κατεδάφισης. Με το νέο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου το οποίο ζητά το αυτονόητο, να μην πραγματοποιηθεί στην περιοχή μας η πρώτη διάλυση λιμενικής εγκατάστασης στη χώρα!» εκτιμά ο Δημήτρης Τάκης, μέλος του προεδρείου του τοπικού Συλλόγου Αλιέων Κρυονερίου.

ΤΕΤΡΑΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Στα πλαίσια του δήμου συγκροτήθηκε 4μελής επιτροπή από τους αντιδημάρχους Μ. Σταυροπούλου και Β. Χριστόπουλο, την πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μ. Ιατροπούλου και Γ. Γιοβά από την αντιπολίτευση για την έκδοση ψηφίσματος και την κοινοποίηση της απόφασης σε Περιφέρεια και κεντρική κυβέρνηση (Υπουργεία Υποδομών, Ναυτιλίας, Οικονομικών και Περιβάλλοντος) ώστε να ξεκαθαρίσει αν υπάρχει στην ουσία πολιτική βούληση να μην προχωρήσει η οριστική διάλυση…
ΠΑΝ. ΣΑΚ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement