Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ερωτήματα για τη συντήρηση του Προαστιακού

Published

on

Εκτροχιάστηκε πριν από τις 14:00 το μεσημέρι χθες ο συρμός του Προαστιακού της Πάτρας, στη διασταύρωση της Γούναρη με την Όθωνος Αμαλίας, στο κέντρο της Πάτρας.

Στο συρμό του Προαστιακού επέβαιναν 72 άτομα. Λόγω της πολύ χαμηλής ταχύτητας της διέλευσης της αμαξοστοιχίας οι περισσότεροι επιβάτες δεν αντελήφθησαν καν πως ο συρμός είχε τεθεί εκτός γραμμής.απλώς κλήθηκαν να αποβιβαστούν αφού το τρένο δεν μπορούσε να συνεχίσει.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις τη Αστυνομίας, γερανός για την απομάκρυνση των βαγονιών και ειδικό συνεργείο για την επιδιόρθωση της ζημιάς με το πρόβλημα να αποκαθίσταται σχεδόν μετά από δύο ώρες.
ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΩΝ
Η Hellenic Train, με ανάρτησή της γνωστοποίησε πως προχώρησε στην ακύρωση αμαξοστοιχιών, τροποποιώντας τα δρομολόγια. «Τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 12305 (Άγ. Ανδρέας – Ρίο) και 12306 (Ρίο-Άγ. Ανδρέας), καταργούνται ολικώς. Επίσης τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 12304, 12307 και 12308 καταργούνται μερικώς στο τμήμα Αγ. Ανδρέας – Πάτρα» ανέφερε η ανακοίνωση.

Β. ΓΚΛΑΒΑΣ: ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ
Εκ μέρους του Συλλόγου Φίλοι του Προαστιακού Σιδηροδρόμου της Πάτρας ο Βασίλης Γκλαβάς μετέβη στο σημείο και ανέφερε πως «οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Το τρένο εκτροχιάστηκε. Το κομμάτι Πάτρα – Άγιος Ανδρέας ήταν να ανακαινιστεί πλήρως με την εργολαβία που πρόκειται να ξεκινήσει το 2024. Εδώ και τρία χρόνια φωνάζουμε για την βαριά συντήρηση και επισκευή της γραμμής.. Όλα τα συμβάντα έχουν γίνει από Άγιο Ανδρέα έως Πάτρα.. Είναι το τρίτο στη σειρά»,

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement