Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Eurobank: 21 χρόνια Μπροστά για την Παιδεία – Τελετή βράβευσης στην Πάτρα

Published

on

Τους 63 αριστούχους αποφοίτους Λυκείων στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου, βράβευσε η Eurobank στην Πάτρα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Μπροστά για την Παιδεία, το οποίο συμπληρώνει φέτος 21 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, έχοντας βραβεύσει συνολικά 22.571 αριστούχους σε όλη την Ελλάδα. Στην ίδια εκδήλωση βραβεύθηκε και ένας αριστούχος από την περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων που φοιτά στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Οι 64 αριστούχοι μαθητές, που ξεχώρισαν φέτος στις συγκεκριμένες Περιφερειακές Ενότητες με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις, τιμήθηκαν στις 20 Νοεμβρίου 2023, στην πρώτη δια ζώσης τελετή βράβευσης, μετά από απουσία τεσσάρων ετών λόγω της πανδημίας. Οι μαθητές, οι οικογένειές τους, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και τοπικοί φορείς, βρέθηκαν ξανά μαζί σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, όπου επαναβεβαιώθηκε εμφατικά η αποδοχή του μακροβιότερου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελλάδα, που υπογραμμίζει με συνέπεια την αμείωτη δυναμική της αξίας της Παιδείας στην ελληνική κοινωνία.
Για την Eurobank, η συνεπής επένδυση στην Παιδεία αποτελεί πολλαπλασιαστή αξίας στον κοινό στόχο για ανάπτυξη και πρόοδο, με πολλαπλές θετικές επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό. Είναι θεμέλιος λίθος κάθε προσπάθειας για ατομική, και όχι μόνον, εξέλιξη και απαντά διαχρονικά στο πάγιο αίτημα για συλλογική πρόοδο, ευημερία και ανάπτυξη όλων εκείνων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που κάνουν τις κοινωνίες και τις οικονομίες να ξεχωρίζουν ακόμα και σε περιβάλλον απρόβλεπτων και σοβαρών προκλήσεων.
Η στήριξη της νέας γενιάς στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου οι απαιτήσεις και τα ζητούμενα διαρκώς αλλάζουν και επαναξιολογούνται, αποτελεί προτεραιότητα για την Eurobank, που εστιάζει διαχρονικά την κοινωνική της δράση στην Παιδεία, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Καινοτομία και τη Νεανική Επιχειρηματικότητα, τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση.
Το πρόγραμμα Μπροστά για την Παιδεία, που υλοποιεί η Τράπεζα, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, βραβεύει τον/την αριστούχο απόφοιτο/η από κάθε ένα από τα 1.830 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, ο/η οποίος/α συγκέντρωσε το υψηλότερο άθροισμα βαθμών στο σχολείο του/της, από τους βαθμούς των τεσσάρων (4) πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, το οποίο είναι από 72 και άνω στην εικοσάβαθμη κλίμακα (δεν λαμβάνονται υπόψη τα ειδικά μαθήματα). Πέραν της ηθικής αναγνώρισης, κάθε παιδί που διακρίνεται λαμβάνει συμβολικά και χρηματική επιβράβευση. Από την εκκίνηση του Προγράμματος το 2003, η Τράπεζα έχει διαθέσει, συνολικά για τις βραβεύσεις των 22.571 αριστούχων, χρηματικό ποσό που αγγίζει τα €20 εκατομμύρια.
Από την πρώτη βράβευση του Προγράμματος το 2003 έως σήμερα, και παρά τις σημαντικές συντελεσθείσες αλλαγές, τόσο στο ελληνικό όσο και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, που επηρέασαν σημαντικά όλους τους τομείς της ζωής, η Eurobank αναγνωρίζει την προσπάθεια των νέων ανθρώπων για αυτοβελτίωση, συνεχή εξέλιξη και διάκριση, ως μια ακλόνητη και αδιαπραγμάτευτη σταθερά που θα συνεχίζει να στηρίζει με κάθε τρόπο, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική αξία της.
Οι 64 αριστούχοι που βραβεύθηκαν συγκέντρωσαν από 72 έως 78,70 άθροισμα βαθμών. Εξ αυτών, 30 εισήχθησαν σε ιατρικές και σχολές επιστημών υγείας, 18 σε πολυτεχνικές και σχολές θετικών επιστημών, 5 σε ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές σχολές, 5 σε σχολές επιστημών οικονομίας και πληροφορικής και 6 σε στρατιωτικές σχολές.
Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε τέσσερα Λύκεια, από τα οποία αποφοίτησε ο κάθε ένας από τους αριστούχους μαθητές με το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της κάθε Περιφερειακής Ενότητας.
Συγκεκριμένα, στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας βραβεύθηκε το 11ο Γενικό Λύκειο Πατρών και είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο Λύκειο βραβεύεται στο πλαίσιο του Προγράμματος.
Στην περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, το 1ο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου που βραβεύεται για πρώτη φορά.
Στην περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου, το 1ο Γενικό Λύκειο Ζακύνθου διακρίθηκε για δωδέκατη φορά στη διάρκεια του προγράμματος.
Στην περιφερειακή ενότητα Κεφαλληνίας, το Γενικό Λύκειο Ληξουρίου βραβεύεται για έβδομη φορά.

Στην ομιλία του ο Επικεφαλής Γεωγραφικού Τομέα Νότιας και Νοτιοδυτικής Αττικής, Πάνος Θεοδώρου τόνισε ότι: «Για την Eurobank η Παιδεία αποτελεί μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα κάθε κοινωνίας που είναι ικανό να θωρακίσει τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο, την επίτευξη προόδου, ευημερίας και βιώσιμης ανάπτυξης. Σε έναν κόσμο που τα πάντα αλλάζουν δραματικά από τη μια στιγμή στην άλλη, σε μια περίοδο που οι διαδοχικές κρίσεις είναι η νέα κανονικότητα, η σωστή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση, η κατάκτηση της γνώσης και η διάκριση στον τομέα της Παιδείας ευρύτερα αποτελούν μοναδικά εφόδια για τη θωράκιση της νέας γενιάς σε κάθε νέα πρόκληση και εχέγγυο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας. Στην Ελλάδα τα νέα παιδιά αποδεικνύουν κάθε χρόνο πως συνεχίζουν να παλεύουν απαρέγκλιτα και να διακρίνονται στο δύσκολο πεδίο της γνώσης και των επιστημών και αυτό δεν συνιστά μόνο ελπίδα για το μέλλον, αλλά και υποχρέωση όλων μας να συνεχίσουμε να τα στηρίζουμε με κάθε τρόπο».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών Πατέρας Ευστράτιος Τσιτσιβός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος καθώς και παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.
Στον χαιρετισμό του, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών Πατέρας Ευστράτιος Τσιτσιβός συνεχάρη τους αριστούχους για την επιτυχία τους, τις οικογένειές τους και τους καθηγητές τους, καθώς και την Τράπεζα για τη σημαντική πρωτοβουλία της.
Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, αφού ανέφερε ότι και ο γιος του είχε βραβευθεί παλιότερα στο πλαίσιο του προγράμματος της Eurobank, τόνισε ότι μέσω αυτού, η Τράπεζα στηρίζει την Παιδεία και επιβραβεύει την Ελλάδα της αξιοσύνης και της προσπάθειας, ενώ ευχαρίστησε τους αριστούχους γιατί έδωσαν σκοπό στο ταξίδι της γνώσης. Σημείωσε επίσης ότι είναι υποχρέωση της Πολιτείας να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε οι άριστοι νέοι να παραμείνουν στον τόπο τους και να συμβάλλουν στην ευημερία του.
Ακολούθως, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας ανέφερε ότι το πρόγραμμα «Μπροστά για την Παιδεία» εδώ και 21 χρόνια επενδύει και επιβραβεύει την αριστεία των νέων, δημιουργώντας τις συνθήκες για το μέλλον της χώρας μας. Συνεχάρη τους νέους που διακρίθηκαν και σε δύσκολες συνθήκες πανδημίας ξεπέρασαν τον εαυτό τους και πέτυχαν την ανταμοιβή. Συνεχάρη επίσης τις οικογένειές τους, που μέσα από τις δικές τους προσπάθειες έρχεται η επιτυχία των παιδιών.
Τέλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος σημείωσε ότι η πρωτοβουλία της Eurobank εντάσσεται στην πολιτική υπέρ της κοινωνίας και θεσμικά ενθαρρύνει και αναγνωρίζει τις προσπάθειες των νέων. Εξέφρασε συγχαρητήρια προς τους αριστούχους που πέτυχαν τον πρώτο στόχο τους, να εισαχθούν στο Πανεπιστήμιο, και τους προέτρεψε να μείνουν προσηλωμένοι στους στόχους που θέτουν.

Ροή ειδήσεων

Advertisement