Connect with us

Ελλάδα

Με κάρτα τα επιδόματα

Published

on

Σε λογαριασμούς των δικαιούχων που κινούνται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικής προπληρωμένης κάρτας θα καταβάλλονται τα επιδόματα της ΔΥΠΑ και του ΟΠΕΚΑ, όπως ορίζει το νομοσχέδιο του υπουργείο Εργασίας που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Η ρύθμιση προβλέπει ότι τουλάχιστον το 50% των επιδομάτων θα πρέπει να καταναλώνεται μέσω της χρήσης προπληρωμένης κάρτας, ενώ το υπόλοιπο 50% ο χρήστης της κάρτας θα μπορεί να το λαμβάνει σε μετρητά από τον λογαριασμό του.
Δεν θα ενταχθούν στην κάρτα, μεταξύ άλλων, τα αναπηρικά επιδόματα, τα επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων, ομογενών προσφύγων, εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, καθώς και τα επιδόματα στέγασης.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΛΟΤΑΡΙΕΣ
Συναλλαγές για την αγορά αγαθών ή υπηρεσιών που πραγματοποιούνται με τη χρήση της προπληρωμένης κάρτας θα λαμβάνονται υπόψη για συμμετοχή των δικαιούχων σε ειδικό πρόγραμμα δημοσίων κληρώσεων (λοταρίες), μέσω του οποίου χορηγούνται στους κληρωθέντες χρηματικά ή άλλα έπαθλα.
Από την έναρξη ισχύος του νομοσχεδίου και μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2024, ο χρόνος έναρξης καταβολής κάθε επιδόματος, βοηθήματος και παροχής σε λογαριασμούς, οι οποίοι κινούνται αποκλειστικά μέσω ειδικής προπληρωμένης κάρτας ορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Από την 30η Σεπτεμβρίου 2024 το σύνολο των παροχών καταβάλλονται μέσω της προπληρωμένης κάρτας

Ροή ειδήσεων

Advertisement