Connect with us

Παναχαϊκή

Ε«Χ»ασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της (Όλο το ρεπορτάζ)

Published

on

 

Η Παναχαϊκή ήρθε ισόπαλη 1-1 με τον Διαγόρα με γκολ που δέχτηκε στο 97΄

Του ΤΑΣΟΥ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

 

Μια ευκαιρία είχε η Παναχαϊκή -όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι- απέναντι στον Διαγόρα και την… έ«χ»ασε, καθώς η ροδίτικη ομάδα με μια και μόνο φάση πήρε τον έναν βαθμό (1-1) και έφυγε από την αχαϊκή πρωτεύουσα με έναν πολύτιμο πόντο.

Κι αν βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, θα δούμε τους φιλοξενούμενους να έχουν μαζέψει σε δύο εκτός έδρας παιχνίδια τέσσερις βαθμούς, έναντι δύο της κοκκινόμαυρης ομάδας, που είχε από την πλευρά της αγώνα εντός.

ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΔΙΝΑΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ

Η Παναχαϊκή από την αρχή του παιχνιδιού κόντρα στον Διαγόρα προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι της, ωστόσο μπορεί να ήθελε να βγει πρώτη επάνω στην κόντρα, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν της έδιναν τα μεγάλα περιθώρια. Της έδινε χώρο, όμως η κοκκινόμαυρη ομάδα δεν το εκμεταλλευόταν με τους Ροδίτες να κάνουν την πρώτη ευκαιρία στο 6ο λεπτό, αλλά το σουτ του Μανωλάκη μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Κολοβούρης.

ΕΙΧΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙ

Στη συνέχεια παίκτες της προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφερναν να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή της φιλοξενούμενης ομάδας και στο ημίωρο το σουτ του Χριστόπουλου, όμως ο Σηφάκης απέκρουσε σε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο. Λίγα λεπτά αργότερα (40ό λεπτό), ο Αποστολόπουλος εκτέλεσε φάουλ, αλλά είδε την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει προς τα πλάγια του γηπέδου.

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

Στην επανάληψη η Παναχαϊκή θέλησε να μπει δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να κλείσει στην περιοχή του τον Διαγόρα κι εν μέρει το πέτυχε, ωστόσο δέκα λεπτά αργότερα (55ο) κι αφότου είχε πάρει ο αγώνας την κανονική του ροή, ήρθε η σύγκρουση του τερματοφύλακα Σηφάκη του Διαγόρα με τον επιθετικό της Παναχαϊκής Χριστόπουλο, να κερδίσει το πέναλτι ο τελευταίος, αλλά ο Ροδίτης γκολκίπερ αποχώρησε με ασθενοφόρο από το γήπεδο. Το πέναλτι εκτελέστηκε -με δεκάλεπτη καθυστέρηση (65ο)-ο Αποστολόπουλος σκόραρε και έγραψε το 1-0.

ΑΡΧΙΚΟ «ΠΑΓΩΜΑ» ΚΑΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Το γκολ αυτό «πάγωσε» και τους 22 ποδοσφαιριστές, που πέρασε αρκετή ώρα έως ότου συνέλθουν από το σοκ του τραυματισμού, η Παναχαϊκή προσπάθησε να αντιδράσει, δεν το κατάφερε και από το πουθενά και στην 14λεπτη καθυστέρηση που επακολούθησε, ο Διαγόρας βρήκε τον τρόπο να σκοράρει, όταν στο 97ο λεπτό ο Μανιάς βρέθηκε σε θέση βολής και ισοφάρισε σε 1-1, που έμεινε έως και τη λήξη του παιχνιδιού, με την Παναχαϊκή να χάνει τελικά το πρώτο τρίποντο μέσα από τα πόδια της!

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Γιάννης Τάτσης): Κολοβούρης, Μούλντερ (43΄λ.τρ. Ντε Ολιβέιρα), Μπάρετ, Λιοφάγος, Καραγιάννης, Νάστος, Γρηγορόπουλος (74΄Τόσκα), Μασούρας (90΄λ.τ. Μαρτίνεθ), Αποστολόπουλος (74΄Κυρσανίδης), Χριστόπουλος (90΄Ιατρούδης), Πατρινός.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Θωμάς Γράφας): Σηφάκης (64΄λ.τρ. Αυγερινός), Τσάβος (80΄Αρίας), Μανωλάκης, Δημητρίου, Ιγκνιάτοβιτς (87΄Λούκιτς), Αλ. Μασούρας (46΄Μουντές), Τσιαντούλας, Πάρντο, Αντεσίνα (87΄Ταχματζίδης), Λεσάι, Μανιάς.

 

Σοβαρός τραυματισμός του Σηφάκη

Την στιγμή που η Παναχαϊκή κέρδισε το πέναλτι με τον Ευθύμη Χριστόπουλο στο 55’ της συνάντησης ο κίπερ του Διαγόρα Βασίλης Σηφάκης τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι στην προσπάθειά του να τον σταματήσει. Ο γκολκίπερ σφάδαζε από τους πόνους και οι συμπαίκτες τους προσπαθούσαν να τον ενθαρρύνουν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της γιατρού του αγώνα Βιβή Λουκοπούλου ο γκολκίπερ του Διαγόρα υπέστη κάταγμα στο κάτω άκρο του δεξιού ποδιού του και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα» που εφημέρευε.

 

Διακρίθηκε ο Μασούρας

Παιχνίδι με παιχνίδι ο Νίκος Μασούρας ολοένα και βρίσκει τον καλό του εαυτό. Στο εντός έδρας ματς με τον Διαγόρα ο έμπειρος άσος ήταν από τους λίγους που κράταγε την μπάλα και προσπαθούσε να ανεβάσει την ομάδα. Παίκτης που αγωνίζεται με ψυχή και πάθος και φυσικά γνωρίζει την ιστορία της Παναχαϊκής και την βαριά φανέλα που φοράει. Ο Μασούρας στο 90’ είχε ενοχλήσεις στο πόδι και αντικαταστάθηκε και την στιγμή που πέρναγε μπροστά από την κερκίδα των οπαδών της Παναχαϊκής καταχειροκροτήθηκε.

 

Απογοήτευση από τον αρχηγό

Στο πρόσωπο του αρχηγού της Παναχαϊκής Ανέστη Νάστου φαίνεται η απογοήτευση για το τελικό αποτέλεσμα. Ο έμπειρος αμυντικός έδωσε τα πάντα στο εντός έδρας ματς με τον Διαγόρα ωστόσο το 1-1 αφήνει πικρία και για τον ίδιον.

 

Έκανε τα πάντα

Ο Θέμης Πατρινός και σε αυτό το παιχνίδι έδειξε ότι πρέπει να είναι από τα βασικά στελέχη της ομάδας. Ο νεαρός επιθετικός έριξε πολλά χιλιόμετρα βοηθώντας την ομάδα σε όλα τα μήκη και πλάτη. Μπορεί να μην σκόραρε αλλά ήταν ένας εκ των διακριθέντων της αναμέτρησης.

 

Δεν σκόραρε αλλά κέρδισε το πέναλτι

Αυτή την φορά ο Εύθυμης Χριστόπουλος μπορεί να μην σκόραρε στο εντός έδρας ματς με τον Διαγόρα ωστόσο ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι στο 55’ της συνάντησης. Διεκδίκησε την μπαλιά εντός της περιοχής και ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα του Διαγόρα Σηφάκη με τον διαιτητή να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών.

 

Super League 2 – Νότιος Όμιλος

Θέση     Ομάδα                       Α             Ν             Ι             Η             ΓΥ  ΓΚ           Β

1              ΠΑΕ Χανιά             9              7              1              1                  18-4             22

2              Athens Kallithea   9              6              2              1                  12-5            20

3              Καλαμάτα              8              5              0              3                  18-9            15

4              Ιωνικός                   9              4              2              3                   12-10         14

5              Διαγόρας Ρόδου   9              4              1               4                  10-10          13

6              Γιούχτας                9               3              3               3                    9-8          12

7              Ηλιούπολη             8              3              2                3                   5-8          11

8              ΑΟ Αιγάλεω           9              2              2                5                  4-10         8

9              Τηλυκράτης           9              2              1                 6                  6-18         7

10           Παναθηναϊκός Β   8              2              0                6                  5-14          6

11           Παναχαϊκή              9              0              4                5                   6-14         4

12           Ολυμπιακός Β         8              3              4                1                   13-8         3

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Athens Kallithea-Τηλυκράτης 3-0

Ιωνικός-Παναθηναϊκός Β         2-0

Ολυμπιακός Β-Καλαμάτα         0-0

Χανιά-Αιγάλεω                            2-0

Ηλιούπολη-Γιούχτας                  0-0

Παναχαϊκή-Διαγόρας                 1-1

ΕΠΟΜΕΝΗ

10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Καλαμάτα- Παναχαϊκή

Ολυμπιακός Β- Χανιά

Αιγάλεω- Ηλιούπολη

Διαγόρας- Καλλιθέα

Γιούχτας- Ιωνικός

Παναθηναϊκός Β- Τηλυκράτης

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement