Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νοστάλγησαν τα παλιά-Έσμιξαν 48 χρόνια μετά οι απόφοιτοι της Α΄ Γυμνασίου Αρρένων Πατρών του 1976

Published

on

Oι απόφοιτοι της Α΄ Γυμνασίου Αρρένων Πατρών του 1976, έσμιξαν στην υπόγα του Αγγέλου Κονταξή και αναπόλησαν τα όμορφα και ανέμελα μαθητικά τους χρόνια.

Μαζί τους ήταν και οι αειθαλείς καθηγητές, ο Γιάννης Αναστασόπουλος (μαθηματικός), ο Βαγγέλης Δρακάκης (φυσικός) και ο Σπήλιος Θεοδωρακόπουλος (φιλόλογος), οι οποίοι εκείνα τα δύσκολα χρόνια του 70, στα χρόνια της εφηβείας και της πρώτης τους νιότης είχαν το ρόλο του παιδαγωγού.

«Με τους μέντορες μας θυμηθήκαμε και νοσταλγήσαμε τα παλιά μιλήσαμε για τα καινούργια, και αποδείξαμε ότι οι δεσμοί φιλίας που σφυρηλατήθηκαν εκεί στα ξύλινα θρανία της Νόρμαν με τη σκόνη της κιμωλίας, παραμένουν ισχυροί, ειλικρινείς, γνήσιοι αμόλυντοι. Η τάξη μίλησε και είπε πολλά όπως θα έλεγε και ο δάσκαλος ο Σπήλιος Θεοδωρακόπουλος που έσβησε και τα κεράκια στην γενέθλια τούρτα. Είπε αυτά που δεν μπορούν να καταλάβουν οι πολιτικοί μας, ότι όσες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις και να γίνουν, αν δάσκαλοι και μαθητές δεν επικοινωνούν με τα μάτια και την ψυχή το παιχνίδι θα έχει και πάλι χαθεί! Του ευχόμαστε υγεία, ευτυχία και μακροημέρευση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Χημικός Γιώργος Πλούμης, στον απόηχο της συνάντησης.

Στον απόηχο της βραδιάς ο καθηγητής Σπήλιος Θεοδωρακόπουλος ανέφερε: «Και ήταν όλοι εκεί, παιδιά του χτες, ώριμοι του σήμερα, μια αγκαλιά που ο χρόνος δεν μπόρεσα να την συνθλίψει, εκεί η αθωότητα του χθες έγινε η αγνότητα του σήμερα, τι κι αν τα χρόνια πέρασαν, τι κι αν οι ρόλοι άλλαξαν η ζωή έδειξε πως είναι και μένει και παραμένει ίδια στην ουσία της, ίδια γιατί στηριζόταν στις βασικές αρχές της ηθικής και των αξιών της», τονίζοντας πως οι στιγμές που έζησαν όλοι ήταν συγκινητικές. Κλείνοντας ευχήθηκε σε όλους να νοιώθουν για πάντα παιδιά και τους ευχαρίστησε για την τιμή που του έκαναν να γιορτάσουν μαζί τη γενέθλια μέρα του και τους προέτρεψε να πορεύονται στην ζωή τους με αγάπη.

Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Από το Πρακτικό: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΟΥΜΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΦΙΟΡΕΒΑΝΤΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΡΗΓΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΧΟΙΝΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΝΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΠΕΤΑΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΠΗΛΙΟΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Από το Κλασικό:

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΜΠΟΧΟΛΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΣΥΦΑΝΤΟΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΜΗΛΙΑΡΕΣΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΥΤΡΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΒΕΛΟΣ, ΜΑΚΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΞΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΡΜΕΝΗΣ, ΘΩΜΑΣ ΠΕΤΣΙΝΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΡΔΕΛΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΑΝΘΗΣ, Π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ, ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΡΑΒΙΩΤΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΥΔΙΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΛΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement